У Хорошівському ліцеї №1 відкрили меморіальні дошки загиблим випускникам-військовослужбовцям

На честь Героїв-захисників, випускників Хорошівського ліцею №1, що загинули в боях за Україну, п’ятого травня на фасаді ліцею відкрили меморіальні дошки.
До раніше встановленої дошки Порозінському Сергію, який боронив Батьківщину і загинув у 2015 році, додались ще чотири дошки: Денисенку Василю, Панченку Сергію, Денисову Андрію та Зданівському Івану.

Вшанувати пам’ять загиблих Героїв зібралася учні та вчителі, працівники ліцею, батьки та рідні захисників, представники місцевого самоврядування та громадськості.
Зі словами вдячності та вшанування пам’яті Героїв звернулися до присутніх селищний голова Володимир Столярчук, директорка ліцею Олена Гамська.
Мали слово рідні Зданівського Івана – брат Олександр із своєю дружиною Юлією. Вони побажали всім учням мирного і щасливого дитинства та подякували громаді й керівництву ліцею за виготовлення та розміщення дощок.

Усі присутні у хвилині мовчання схилили голови перед світлою пам’яттю полеглих Героїв. Ведучі заходу, учні ліцею, нагадали про життєвий шлях та подвиг кожного із загиблих.

Порозінський Сергій Вікторович народився 6 вересня 1985 року, випускник Володарсько-Волинської гімназії. Загинув 10 лютого 2015 року у боях за Україну у складі 95-ої аеромобільної бригади.

Денисенко Василь Володимирович народився 16 травня 1985 року, учасник АТО, сержант, командир бойової машини 3-го батальйону 30-ої Окремої бригади. Помер внаслідок участі у бойових діях 11 вересня 2020 року.

Панченко Сергій Анатолійович народився 22 вересня 1974 року. Служив у міліції у званні майора. Був учасником АТО. Загинув 20 березня 2023 року на Донеччині у званні старшого сержанта ЗСУ у складі 30-ої Окремої механізованої бригади.

Денисов Андрій Анатолійович народився 24 червня 1983 року, служив командиром штурмового взводу 5-ої Окремої штурмової бригади у званні лейтенанта. Загинув 21 квітня 2023 року в боях на Донеччині.

Зданівський Іван Леонідович народився 21 травня 1998 року в селі Теренці. Солдат Національної гвардії України, бригади «Буревій». Нагороджений медаллю «За оборону рідної держави». Загинув на Луганщині 9 травня 2024 року.

Пам’ять про Героїв, що віддали життя за Україну, навіки житиме в наших серцях!
Вічна слава Героям!
Артем Поліщук

Прокрутити вгору