В Іршанській громаді заклади освіти завершили навчальний рік із гарними результатами

Уже третій рік педагогічні колективи освітніх закладів працюють у тяжких умовах, проте докладають максимум зусиль, аби забезпечити безпеку життя і здоров’я здобувачів освіти, виконати програми, організувати належний рівень навчально-виховного процесу. Керівництво освітніх закладів, учителі та вихователі робили усе можливе, аби дітям було цікаво, аби підтримувати їхній інтерес до здобуття знань та вдосконалювати навички спілкування і взаємодії у колективі, надавати психологічну, соціальну і просто дружню підтримку в умовах стресового середовища, зберігати ментальне здоров’я усіх учасників освітнього процесу.

В Іршанській селищній територіальній громаді надає освітні послуги три заклади загальної середньої освіти: Добринська гімназія, Меленівська гімназія, Іршанський ліцей. Цьогоріч у громаді 86 випускників базової школи та 75 випускників повної загальноосвітньої школи. Згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ДПА та вступної кампанії 2024 року», здобувачі освіти кожного рівня повної загальної середньої освіти звільняються від проходження державної підсумкової атестації, тому всі учні були звільнені.
Святкові урочистості відбулися для випускників 11-х класів в Іршанському ліцеї та 9-х класів у Добринській та Меленівській гімназіях. 2023-2024 навчальний рік закінчився із гарними результатами: одинадцять 9-класників отримали свідоцтва про базову освіту з відзнакою (10 – Іршанський ліцей, 1 – Меленівська гімназія); серед випускників 11-х класів Іршанського ліцею троє здобули повну загальну середню освіту з медаллю.

У період навчального року усі заклади активно взяли участь у змаганнях «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» та отримали, як заохочення, спортінвентар для подальшої роботи.
Держава продовжила впроваджувати реформу Нової української школи (НУШ), тому 5-6 класи отримали комплекти обладнання для навчальних кабінетів та чекають на мультимедійне обладнання.
Наступного року планується прийняти у 1-ші класи громади 50 дітей.

З метою оптимізації мережі закладів освіти до початку наступного навчального року планується здійснити зміну типу одного загальноосвітнього закладу в громаді, а саме: Меленівську гімназію перепрофілювати у Меленівську початкову школу з дошкільним підрозділом.

Олена Пашківська

Прокрутити вгору