В Іршанському ліцеї відбулася зустріч із випускником, поетом Олександром Забродським

Дуже гарний, зворушливий захід відбувся 27 квітня в Іршанському ліцеї. Тут зібралися шанувальники поетичного слова на зустріч із творчою людиною, молодим поетом – випусником Іршанської загальноосвітньої школи Олександром Забродським.


Свято розпочали ведучі Надія Пріщенко та Дмитро Васянович, які нагадали присутнім легенду про дівчинку-Україну, якій Бог у дарунок дав співучу поезію та пісню. Ведучі представили гостя та розповіли про його життєвий шлях, а доповнила оповідь учителька української мови, яка навчала Олександра, Анжела Северин. Вона згадала його перші проби пера, тоді ще шестикласника, та чудові вірші на мовних конкурсах.


Увазі глядачів була представлена збірка поезії Олександра Забродського «2022. Записки постмодерніста», яка складається з трьох розділів: «Війна», «Кохання», «Життя». Одинадцятикласники ліцею емоційно декламували вірші зі збірки. Цікавим було бліцінтерв’ю. Олександр невимушено, щиро, доброзичливо, з гумором відповідав на запитання учнів та викладачів ліцею.


Сердечні вітання на адресу Олександра прозвучали від викладачів Валентини Субіної, Ольги Солдатової, Людмили Чайківської, мами Валентини Забродської, сестри Анастасії та дружини Аліни.
Зустріч була дуже теплою, душевною, не залишила байдужим жодного з присутніх.
Педагогічний та учнівський колективи Іршанського ліцею пишаються своїм випускником, бажають йому натхнення, творчості, не зупинятися на досягнутому, адже, як зазначив Олександр у своїй збірці: «Все тільки починається…»
Алла Мойсеєнко

Прокрутити вгору