В Іршанську презентували нову книгу поета-земляка Анатолія Пантуса «Щит і меч Європи – Україна»

Нещодавно світ побачила 9-та збірка національно-патріотичних віршів «Щит і меч Європи – Україна» відомого іршанського поета Анатолія Пантуса.


20 лютого 2023 року в Іршанській публічній бібліотеці зібрались люди, небайдужі до поетичного слова, учні Іршанського ліцею та читачі бібліотеки. До збірки увійшли вірші, присвячені загиблим Героям-землякам, тому на захід були запрошені їхні батьки та родичі.
Захід відбувався у форматі реквієму і проходив у рамках відзначення Дня Героїв Небесної Сотні. Працівники бібліотеки доклали зусиль до організації заходу та були його ведучими. З їхніх вуст прозвучала історія життя автора та його творчий шлях. Презентація нової поетичної збірки – це завжди справжнє літературно-мистецьке свято. Присутні декламували вірші, ділилися враженнями про нову збірку, бажали поету не зупинятись на досягнутому і підкорювати нові вершини творчості. Справжнє тепле людське спілкування та лірична поезія створили зворушливу атмосферу у читальній залі бібліотеки. Свою авторську пісню «Я до тебе повернусь» подарував усім присутнім Сергій Богданов, а Лариса Лукомська виконала популярну нині пісню січових стрільців «Ой, у лузі червона калина».
У заході взяла участь заступниця Іршанського селищного голови Галина Ширченко. Вона звернулася із словами вдячності до батьків та родичів загиблих Героїв-земляків, побажала поету Анатолію Пантусу успіхів у творчості, адже його вірші пробуджують національну свідомість і патріотичний дух. Галина Іванівна від імені селищного голови Сергія Сахненка вручила поету Почесну грамоту Іршанської селищної ради. Таку ж грамоту отримав і художник Павло Гусєв. До ілюстрування нової збірки Павло доклав неабияких зусиль, його малюнки та картини вдало прикрасили сторінки нового видання. Фіналом зустрічі стала авторська пісня на вірш Анатолія Пантуса «Щит і меч Європи – Україна». Музику до неї написав Володимир Кайдалов, у його ж виконанні відбулась прем’єра цього твору, яка зачепила струни душі кожного присутнього.
Володимир Кайдалов

Прокрутити вгору