В Іршанську відзначили День селища, професійне свято металургів та 70-річний ювілей ІГЗК

В Іршанському палаці культури і спорту «Титан»19 липня відбувся святковий концерт з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, 70-річного ювілею Іршанського гірничо-збагачувального комбінату та Дня селища Іршанськ.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів-захисників, які віддали своє життя за Україну.
Таланти Іршанської школи мистецтв та аматори громади об’єдналися, аби створити святковий настрій, привітати працівників головних гірничодобувних підприємств громади та мешканців Іршанщини. Пісня, танець, щире слово – все, що від душі та істинно рідне серцю українців, підіймало настрій.

Для працівників і ветеранів гірничодобувної галузі та жителів селища виступили талановиті аматори сцени: Володимир Кайдалов, Мілана Кайдалова, Вікторія Копель, Христина Слововець, Захар Бовсуновский, ВІА «Разом» (керівник Sergey Bogdanov), хореографічні колективи «Дивоцвіт» (керівниця Світлана Коврига) та «Верес» (керівниці Світлана Можаровська, Олена Юрова, Ірина Сахненко) та багато інших. Ведучою свята була Світлана Коврига.

Під час заходу Іршанський селищний голова Сергій Сахненко виступив із привітальним словом: «День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості та День селища Іршанськ завжди об’єднувалися в одне свято. Уже втретє ми відзначаємо його у воєнний час. Але за цей час Україна і всі ми стали сильнішими та витривалішими. Мешканці громади, працівники наших гірничодобувних підприємств, об’єднавшись, докладають зусиль до наближення Перемоги. Це особливе свято, яке єднає всіх мешканців нашої громади, тих, чиєю працею твориться історія нашого краю. Зі святом, дорогі іршанці! Зі святом, наші шановні добувачі й підкорювачі металу! Сталевого здоров’я, залізного успіху і міцного сімейного щастя», – сказав він.

Свято традиційно відбувалося як благодійна акція на підтримку наших захисників. Цього разу збирали добровільні внески на закупівлю комплектуючих для виготовлення FPV-дронів, які збирає працівник Іршанського ГЗК Сергій Анічкін. Добрі справи об’єднують та згуртовують людей, надто у такий тяжкий для нашої країни час. Це довели неодноразово жителі Іршанської громади. Тільки разом, спільно, впевненими кроками продовжуємо допомагати нашим захисникам, тримаючи кожен на своєму місці свій фронт та наближаючи Перемогу. Під час заходу зібрали 9740 гривень. Дякуємо всім, хто долучився до доброї справи. Разом ми – незламні!

Матеріал підготовлено за інформацією офіційного сайту Іршанської селищної ради та інших джерел
Фото Павла Гусєва

Прокрутити вгору