Відбулися зміни у процедурі реєстрації транспортних засобів

Одразу дві постанови Уряду №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набули чинності 14 грудня.
Першу зміну введено Постановою КМУ №1019, яка стосується експертного дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Виокремлення не означає скасування. Тепер його треба проходити до звернення за послугою реєстрації і перереєстрації транспортного засобу.
Це виокремлення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з транспортним засобом онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів – власника і покупця.
Алгоритм реєстрації транспортного засобу в Україні при купівлі-продажу авто буде в такій послідовності: спочатку звертаєтесь в Експертну службу МВС, отримуєте висновок про транспортний засіб – власник та покупець або їх представники. Потім власник та покупець або їх представник звертаються у сервісний центр МВС і проводять перереєстрацію транспортного засобу. Таку процедуру можна буде зробити і онлайн.
Друга зміна вводиться Постановою КМУ №1299, яка дозволить відмовитись від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного та пластикового бланку посвідчення водія. При замовленні онлайн-послуги обміну посвідчення водія або онлайн-послуги перереєстрації транспортного засобу можна вибрати опцію без виготовлення фізичного документа – тільки цифровий.
В Україні цифрові документи єПосвідчення водія та єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу будуть так само чинними, як і фізичні документи.
Джерело: https://hsc.gov.ua/2022/12/06/yaki-zmini-v-protseduri-reyestratsiyi-transportnih-zasobiv-v-ukrayini-vidbudutsya-z-14-grudnya

Прокрутити вгору