Відкрили електронну Дошку пам’яті загиблих Героїв

У День Героїв, 23 травня, у Хорошеві урочисто відкрили Дошку пам’яті Героїв, жителів і вихідців із Хорошівської територіальної громади, які віддали життя, захищаючи Україну від російської агресії.

На мітинг зібралися рідні та близькі Героїв, жителі громади, військовослужбовці, депутати, керівництво громади, представники структурних підрозділів селищної ради, духовенства.
Під звуки Державного Гімну України військові 101-ї бригади Генерального штабу підняли Прапор України і впродовж заходу стояли в почесній варті.

Право відкрити Дошку пам’яті Героїв було надано військовому капелану 101-ї бригади майору Костянтину Лозинському, який затим разом із благочинним чоловічого монастиря Преподобного Паїсія Величковського ігуменом Даміаном її освятили. Зі словом до присутніх звернулися капелан Костянтин Лозинський та пастор церкви Ковчег Спасіння євангельських християн-баптистів, депутат селищної ради, волонтер Валентин Недзельський.

Селищний голова Володимир Столярчук, звертаючись до присутніх, висловив глибоку вдячність і шану матерям, батькам та родинам загиблих воїнів, що виховали справжніх патріотів. «Пам’ять про Героїв, які стали на захист держави, миру і спокою, житиме у серцях і пам’яті мешканців громади вічно», – наголосив він.
Зі словами співчуття до рідних і близьких загиблих Героїв звернувся учасник бойових дій, майор Олександр Безпалюк. Він сказав, що війна забирає найкращих, найдостойніших синів та дочок України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять Героїв, які загинули у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.
Завершився урочистий мітинг виступами солістів та творчих колективів Хорошівського будинку культури. Ведучою заходу була Ірина Слобожан.

Підготовлено за інформацією офіційного сайту Хорошівської селищної ради

Прокрутити вгору