Володимир Кайдалов: «Ми продовжуємо працювати, лише змінили формат роботи»

Із роботою закладів культури Іршанської територіальної громади можна досить докладно познайомитися на офіційному сайті селищної ради та на офіційній сторінці у мережі «Фейсбук». Ці ресурси добре розвинуті та постійно поповнюються інформацією, що не у всіх громадах так добре виходить.
Ми на сторінках газети «Прапор» періодично теж висвітлюємо роботу різних підрозділів селищної ради, установ та організацій, але найчастіше – про заходи, організовані й проведені працівниками культури, про культурні новини у старостинських округах громади.


Про те, як працюється колективам закладів та установ культури Іршанської селищної ради в теперішніх складних умовах воєнного стану, спілкуємося зі спеціалістом І категорії відділу освіти, культури, спорту, молодіжної політики та охорони здоров’я селищної ради Володимиром Кайдаловим. Ось що він нам розповів:

  • Від початку повномасштабного російського вторгнення заклади культури Іршанської ТГ фактично не припиняли своєї роботи, а змінили її формат відповідно до умов, які диктує реальність. Клубні заклади громади в перші дні після оголошення військового стану взяли на себе місію волонтерства. Працівники культури розгорнули у своїх закладах центри по збору гуманітарної допомоги, яка відправлялася для військових та мешканців прифронтових територій. Долучалися до плетіння маскувальних сіток та збору матеріалу для них.
    Докладали зусиль до впорядкування прилеглих територій, пам’ятних місць, пам’ятників історії, братських могил, кладовищ.


Попри всі проблеми, які принесла війна, незважаючи на подвійне навантаження, працівники культури не забувають про свою основну роботу – нести культуру людям. Через неможливість проведення масових заходів, клубні працівники разом із творчими колективами долучаються до роботи в онлайн-режимі. Створюють відеоролики до різних свят і подій, відеопривітання.
Культура активно долучена до популяризації української мови, до національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Наші працівники постійно влаштовують різні акції, ярмарки та заходи, на яких збирають кошти в підтримку ЗСУ, – розповів Володимир Валентинович.
Щиро дякуємо усім працівникам культури, які тримають культурний фронт, активно волонтерять і знаходять багато інших способів підтримати ЗСУ. У єдності – наша сила і шлях до Перемоги!

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору