Виставку творів художника Павла Гусєва відкрили у Житомирській бібліотеці для юнацтва

Читачі газети «Прапор» часто мають нагоду знайомитися з новими творами нашого талановитого земляка, художника Павла Гусєва. Упродовж багатьох років він тісно співпрацює з редакцією. Його чудові малюнки стають ілюстраціями для художніх творів, які публікуються на сторінках часопису. Репродукції його картин часто розміщуються на першій сторінці газети й ілюструють або збагачують смислами головну думку матеріалу про певну знакову подію, важливу дату чи захід, про які інформує часопис.


Павло Гусєв за своїм характером людина скромна, хоча має потужний як творчий, так і громадянський потенціал. Як щирий патріот, він глибоко переживає усі події, що відбуваються в державі, і його Муза не мовчить, а спонукає художника творити й переосмислювати складну сучасну реальність, народжувати полотна, сповнені глибокого історико-патріотичного змісту, символізму.


Художній доробок митця суттєво поповнився за роки російсько-української війни, особливо після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну.
У Житомирі в обласній бібліотеці для дітей та юнацтва 20 квітня відкрилася чергова виставка творів художника Павла Гусєва під назвою «Незламна».


Попередньо, 17 квітня, художник узяв участь у прямому ефірі Українського радіо Житомир та в інтерв’ю розповів ведучій Оксані Кропивницькій, чому обрав саме такий фокус для виставки, які роботи увійшли до експозиції та про власну творчість під час війни:
«Спочатку обрав собі загальний фокус військово-патріотичної тематики, та в процесі відбору картин для експозиції викристалізувався конкретніший фокус.


У мене є багато жіночих портретів, деякі з них я написав у перші місяці повномасштабної війни, тому вирішив поєднати ці теми, об’єднавши жінок, війну та патріотизм. У сукупності отримав жіночий образ як образ незламності України. У тих роботах, які створював на початку повномасштабної війни, втілилися жіночі образи, в яких я відображав як Україну загалом, так і військову доблесть наших ЗСУ. Ще до експозиції увійшли дівочі портрети, які мають вагоме значення для мене особисто», – розповів Павло Гусєв.
Презентацію зі знанням справи провела працівниця бібліотеки Євгенія Юрченко, взяли участь в організації та проведенні заходу також її колеги Лара Мозгова, Наталя Нетрибійчук та Тетяна Карпович.


На відкриття виставки нашого талановитого земляка завітали чимало творчих житомирян, зокрема поети Олег Антонюк, Юлія Талько, творча молодь.


Численною й щирою була підтримка земляків із Хорошева та Іршанська. Розділили з автором виставки радість і хвилювання під час презентації заступниця Іршанського селищного голови Галина Ширченко, волонтерка Наталія Андрейчук, краєзнавець Олександр Голяченко, ветеран АТО Андрій Яремчук з Іршанська, із Хорошева – редакторка газети «Прапор» Галина Мінялук з підтримкою, поет Сергій Сіваченко, землячка з Хорошівщини, а тепер видавниця Катерина Марченко та інші.
«Прекрасна компанія, затишна атмосфера та чудові роботи дали змогу поринути у натхненний творчий світ Павла.


«Незламна» – це про сьогодення, про віру та Перемогу!
Щиро бажаю Павлу невичерпної енергії, натхнення та відкриття нових горизонтів!» – написала п. Катерина на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» після презентації.
Під час заходу звучали поезії із книг, які ілюстрував художник, було багато схвальних, захоплених відгуків про його творчий доробок.
Якщо хтось із земляків не зміг побувати на презентації – є можливість відвідати виставку до 20 травня. Другий поверх Житомирської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, вул. Грушевського, 9. Запрошуємо всіх.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору