«Як добре, що ти у мене є»

Нещодавно у Хорошівському будинку культури відбувся вечір-чаювання для сімей, який називався «Як добре, що ти у мене є».
На ньому були присутні подружні пари: молоді сім’ї, а також ті сім’ї, які живуть разом у злагоді та любові багато років.


Про свою спільну життєву дорогу розповіли на зустрічі подружжя Марії та Олексія Ткачуків, які разом уже 57 років. Олексій Іванович сказав, що він вдячний долі, яка подарувала йому таку дружину. Вони мають двох синів, двох онуків та двох правнуків. Подружжя веде активний спосіб життя. Марія Петрівна є активною учасницею художньої самодіяльності. А секретом їхнього сімейного життя є довіра один до одного, любов до праці, уміння знаходити в усьому позитив.
41 рік спільного сімейного життя мають родини Віктора і Галини Мінялуків, Володимира та Лілії Ковальчуків. Вони є активними жителями громади. На думку цих родин, сімейні стосунки – це вміння та знання, яких треба набувати, як професію, а міцна сім’я – найкраща можливість прожити повноцінне й радісне життя.


«Гаряче серце принести в долонях, У мирі й злагоді купатись в ріднім домі» – ці слова написала Лариса Тичина для свого чоловіка Олександра, які мають «стаж» сімейного життя 35 років. Олександр Федорович – фельдшер швидкої допомоги, Лариса Віталіївна – вчителька Краївщинської школи. Упродовж усіх років їх єднає світле почуття. Пані Лариса є активною учасницею художньої самодіяльності, пише вірші. На цій зустрічі вона читала свої поезії та виконала пісню.
Про свою спільну життєву дорогу розповіло подружжя Валентина і Надії Недзельських. Вони переконані, що щастя в сімейному житті досягається, коли воно засноване на вченнях Господа Ісуса Христа. Щаслива сім’я засновується на принципах віри, молитви, покаяння, прощення, поваги, любові, співчуття, праці.


Родині Сергія й Антоніни Сіваченків три роки. Вони виховують двох діток. Переконані, що важливою є можливість вибирати щире кохання, достойних друзів, бажаний життєвий шлях. На творчість Сергія надихає кохана дружина. Він прочитав свої вірші із збірки «Блаженство вибору».
Олександр та Лідія Безпалюки проживають разом 12 років, мають троє діток. Олександр – військовий, учасник АТО. Непросто було Лідії, коли чоловік перебував у зоні бойових дій, хвилювалася за нього. Але розуміла, що він захищає Україну, свою землю, родину. Поважає вибір чоловіка, адже найголовніше – це мир, і тоді серце не знатиме печалі.
Подружжя Ярослава та Венери Ходаківських разом 8 років. Ярослав – поліцейський, йому часто доводиться бути на службі й у вихідні, й у свята. Дружина з розумінням ставиться до непростої роботи чоловіка. Переборювати усі труднощі допомагає любов та довіра.


Родина Наталії та Миколи Куців уже 15 років щаслива в сімейному житті. Микола – заступник начальника відділення поліції, Наталія – вчителька. Для них гарна сім’я – це коли допомагають одне одному в усьому, дають можливість розвиватися, навчатися, ростити дітей, радіти успіхам кожного.
Подружжя Олексія та Наталії Остапчуків проживає разом 7 років. Олексій – пожежник-рятувальник, Наталія – вчителька. Вони переконані, що накопичене багатство подружньої пари вимірюється не в грошах, а найважливіше – це тепло близьких, рідних, дітей, друзів.
На заході була і закохана пара: Наталія та Олександр. Вони поділилися спогадами про знайомство, їх об’єднує також улюблена робота.


Присутні обговорили питання сімейних конфліктів. Прийшли до висновку: якщо ми сваримося чи маємо різні думки, то робимо усе можливе, аби в складні моменти бути разом, а не по різні сторони барикад.


Ще Арістотель казав, що сім’я – це перший крок до формування держави. Сьогодні в Україні сповідуються християнські сімейні цінності, й це дуже важливо. Мабуть, не випадково Державний Герб України символізує триєдність: Людина – Родина – Нація.
На вечорі прекрасні музичні вітання присутнім дарували артисти Олександр Райковський та Роман Шостак.


Захід проведено у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Канади.
Валентина Онофріюк

Прокрутити вгору