«Підтримай захисника!»

Саме такий заклик звучить майже у кожному дописі в групі «КЗ «Новоборівський центр культури і дозвілля». Там адміністратор Тетяна Корнійчук та інші дуже активно дописують щодня. Переглядаючи стрічку, кожен може впевнитися, що ця волонтерська команда дійсно працює активно, ефективно і чесно. Вони організовують різні благодійні акції. Нещодавно була проведена акція «Зігрій захисника», і новоборівчанка пані Валентина Саванчук у черговий раз принесла власноруч в’язані шкарпетки для захисників. Вона їх плете уже давно і не перестає цим займатися. Тільки за цю зиму вона сплела вже 30 пар. І такі приклади надихають інших.


Пані Тетяна Корнійчук разом із своєю командою вже багато років допомагає бійцям, відправляючи необхідне на передову, найперше землякам із Новоборівської громади. А з початком повномасштабного вторгнення ворога вони набагато активніше почали працювати. І часто у своїх постах вона зазначає: «Перемога – наша спільна справа!» І це не лише слова, а дії, постійна робота.
Тетяна Миколаївна пише: «З перших днів війни за власним бажанням до нашої групи приєдналася прекрасна людина, мама, господиня Закревська Наталія. Ця скромна пані для наших захисників пече і донині свої пиріжки та печиво! Скільки їх було передано хлопцям, ми вже втратили рахунок. Її виробами ми частували і переселенців, і як сувеніри, дарували гостям нашої громади, продавали на ярмарку (гроші йшли на ЗСУ)». Дякуємо пані Наталії за таку потрібну справу.
Активні жителі й волонтери долучаються до формування посилок військовим землякам на передову.


Ось пост дружини військового: «Передача хлопцям. Хочу подякувати всім, хто долучився до збору передачі. Особливо дякую Андрійчук Галині, Конончуку Нікіті, Цибель Софії, Романюку Миколі, Андрійчук Вікторії, Конончук Інні, Осолінській Тетяні, Рижовій Людмилі, Корнійчук Тетяні, сім’ї Хоменків. Найбільше дякують хлопці за домашню випічку та смаколики. Наші хлопці були настільки раді, що вам це не передати словами. Вони сказали, що ще більше будуть віддавати свої сили заради кожного з нас. Особисто від себе та мого чоловіка Романюка Ігоря. Дякую. Слава Україні! Україна переможе!»


А 17 лютого в Новоборівському будинку культури відбувся благодійний концерт за участю вихованців Новоборівської музичної школи, будинку культури – гурту «Джерело» – на підтримку ЗСУ. Було зібрано 7205 гривень. Кошти передали військовому із 95-ї бригади, земляку із Кам’яного Броду, для придбання дрона.


У стрічці часто зустрічаються подяки від військових із фотографіями про отримання посилок.
До новоборівської волонтерської команди долучаються люди з інших громад. Як, наприклад, жителька Нових Білокорович Любиченко Надія Миколаївна. Вона відправила для захисників посилку з окопними свічками, смаколиками, салом і т. д.


Із самого початку повномасштабного вторгнення тут із нуля організували плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ. Залучені були колективи працівників новоборівських ліцеїв, дитячих садочків, бібліотеки, центру дитячої творчості, лікарні. Приходили небайдужі жителі селища.
Коли закінчилася основа для плетіння сіток, знайшлися місцеві умільці плетіння рибальських сіток. Це Андрушко Валентин, Михайловський Василь та ще двоє чоловіків, які займалися цією роботою.
Усього було зроблено більше двохсот сіток, які роз’їхалися по всіх регіонах, де йдуть бойові дії. Частину сіток роздали на загони місцевої самооборони.


Дуже активно зараз команда волонтерів і чимало жителів громади, а також учні ліцеїв долучилися до роботи із приготування для воїнів чищених горіхів. Люди приносять горіхи і допомагають чистить. Це гарний перекус для наших захисників у екстремальних умовах.
Дуже зворушують повідомлення про те, що родини, батьки загиблих воїнів допомагають захисникам.


Такі факти є і в Новоборівській громаді.
Сім’я Григорія та Тамари Кос (батьки загиблого Михайла Коса) передали гроші для підтримки захисників. За ці кошти для воїнів 24 бригади, серед яких є і земляки, купили та відправили на фронт бензопилку разом із теплими речами і смаколиками.
У цій добрій справі взяли участь і підприємці Олександр та Оксана Жовновські. Їхній магазин зробив гарну знижку на цю бензопилку.


«Захисники отримали та дякують. А головне, що пообіцяли помститися цим нелюдам за Михайла та його побратимів…» – написано в групі в мережі «Фейсбук».
А Магдич Мар’я – мама загиблого земляка новоборівчанина Твардовського Олега – пожертвувала гроші на придбання дефібрилятора для обладнання медичної машини, яка вивозить поранених бійців із поля бою на Донбасі. Це символічно: мати, яка втратила свого сина, зробила внесок, щоб рятувати дітей інших матерів…
Доземний уклін мамі! Вічна пам’ять Олегу…


Дефібрилятор придбано для земляка – військового лікаря.
Постійна активна волонтерська робота здійснюється. Це гарний приклад для багатьох. А ще дуже добре, що можна оперативно про це дізнатися в соціальних мережах і приєднатися до добрих справ. А підтримувати військових у справі наближення Перемоги – то наша спільна справа.


Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору