Заборонено рибалити під час нересту

1 квітня 2023 року на території Поліського округу розпочинається нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів. Відповідний наказ оприлюднило Управління Держрибагентства у Житомирській області.


Наказом затверджено строки нерестового періоду, під час якого забороняється займатися риболовлею на водних об’єктах Житомирської області: з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах; з 1 квітня по 9 червня – на водосховищах; з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах.


Згідно з оновленими Правилами рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега за межами нерестовищ, а також в адміністративних межах населених пунктів.
За недотримання вищезазначених норм передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на суму від 34 до 680 грн.


За незаконний рибний промисел, що завдав істотної шкоди, передбачена кримінальна відповідальність – штраф у розмірі від 1 700 до 3 400 грн або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.


Окрім штрафу, за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.
Про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, можна повідомляти на «гарячу лінію»: 068-717-03-34; (0412) 46-49-54.
Підготовлено за інформацією сайту екологічної інспекції Поліського округу

Прокрутити вгору