Загиблий Герой Анатолій Шатило із Старого Бобрика поповнив ряди Небесного Воїнства

Якраз на Покрову, 14 жовтня, в День захисників і захисниць України, Новоборівська громада прощалася із ще одним загиблим Героєм-захисником Шатилом Анатолієм Вікторовичем, який проживав у Старому Бобрику.
У цьому ж селі він і народився 26 листопада 1971 року. Тут зростав. Так склалась доля Анатолія, що з дитинства виховувала його бабуся Ядвіга. Його мама, сестри й брат проживають у Херсонській області й зараз перебувають, на жаль, на окупованій ворогом території.
Закінчив Новоборівську середню школу №1. Служив строкову армійську службу. Після армії зустрів свою другу половинку – Шкуринську Ольгу Віталіївну, з якою народили і виховали трьох дітей, мають чотирьох онуків. Працював чоловік переважно на каменеобробних підприємствах. Його цінували на виробництві як гарного і вправного майстра.
За відгуками близьких, Анатолій був доброю людиною, працьовитим чоловіком, усіх підтримував. «Трудівник, господар, добрий у сусідстві, не сварливий, любив усім допомогти», – кажуть сусіди.
Пішов служити до ЗСУ Анатолій Шатило ще 26 березня 2020 року – був призваний на військову службу за контрактом Хорошівським РТЦК та СП (військкоматом). Повномасштабне вторгнення ворога він зустрів, перебуваючи на службі й захищаючи Україну на передовій разом зі своїми побратимами.
Він був сержантом, командиром відділення батареї реактивного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи.
На жаль, 9 жовтня під час ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області Анатолій Вікторович загинув.
Односельці, жителі громади, дуже багато людей на колінах у глибокій скорботі зустрічали і проводжали траурну процесію з домовиною Героя.
Відспівували загиблого захисника священники різних конфесій – православний священник о. Петро, настоятель Свято-Андріївського храму із Нової Борової, і запрошений римо-католицький священник.
Зі словами співчуття рідним і вдячності Герою за подвиг виступив о. Петро та староста Ягодинського округу Станіслав Шемет. Зокрема Станіслав Філінардович сказав: «Дорогі рідні і близькі загиблого Героя, нашого земляка Анатолія Шатила! Ми висловлюємо вам свої щирі співчуття з приводу такої тяжкої втрати і разом із вами розділяємо ваше горе. Нехай ніколи до могили нашого Героя не заросте стежка. Хай пам’ять про нього і його жертву за наше життя і свободу залишиться в наших серцях назавжди. Слава Героям! Герої не вмирають!»
Останній спочинок знайшов Анатолій Шатило на кладовищі в своєму рідному селі Старому Бобрику.
Поховали Героя з військовими почестями.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору