Заклади освіти працюють дистанційно

Попри російсько-українську війну, у Хорошівській, Новоборівській та Іршанській громадах задля безпеки дітей навчання здійснюється дистанційно. Хоча чимало учнів та педагогів залишили межі області, усі заклади загальної середньої освіти працюють. У Хорошівській та Новоборівській громадах після довготривалих вимушених канікул навчання розпочалося 28 березня, а в Іршанській – 14 березня.

У загальноосвітніх закладах Хорошівської ТГ загальна кількість учнів складає 1996, педагогічних працівників – 291.

– Незважаючи на те, що з початку війни 28 педагогічних працівників і 414 учнів виїхали і перебувають за межами області та України, усі вони приступили до роботи та навчання у дистанційному форматі. Зокрема, 81 учень продовжив навчання за місцем перебування за межами України. Найбільше з них навчаються в Польщі та Німеччині.

У закладах Хорошівської громади розпочали навчання і діти з числа внутрішньо переміщених осіб. Станом на п’яте квітня тимчасово зараховано на навчання 19 учнів. Переважно це діти із Київської області, Чернігова та Маріуполя, – зазначила Олена Матвійчук, начальниця відділу освіти Хорошівської селищної ради.

За інформацією начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоборівської селищної ради Людмили Прищепи, із 987 учнів закладів освіти громади 225 виїхали за межі України, а 62 – за межі області. Нині у громаді перебуває 43 школярі із числа внутрішньо переміщених осіб, які переїхали із Київської області, Маріуполя, Краматорська, Чернігова, Овруча, Житомира. У закладах загальної середньої освіти зареєструвалося 11 учнів. На сьогодні зі 103 педагогічних працівників Новоборівської громади 13 перебувають за межами країни та 2 – за межами області. Вони проводять дистанційні уроки та заняття з учнями.

Станом на четверте квітня в Іршанській територіальній громаді у трьох навчальних закладах освіти загальна кількість учнів становить 952.

– Бойові дії, що точилися у Коростенському районі, змусили залишити домівки чимало родин. Нині за межами області перебуває 107 наших учнів, 215 – за межами України. Освітній процес у школах здійснювали 82 педагогічні працівники. Із них 9 перебувають в Україні, а 16 – за кордоном. До лав Збройних сил України мобілізували двох вчителів. Розпочали навчання у 10 дітей вимушених переселенців, які приїхали в Іршанську громаду із Київської області, – розповіла Наталія Смолянюк, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молодіжної політики та охорони здоров’я Іршанської селищної ради.

Освітяни на своїх робочих місцях дбають про наше майбутнє – українських дітей.

Підготувала Ірина Сівінська

Прокрутити вгору