Завдяки музиці ми – «Ra-Zom»

Як добре, коли у молоді є можливість реалізувати свої таланти. Завдяки Сергію Богданову в Іршанську уже понад два роки існує молодіжний гурт «Ra-Zom». До його складу входить 5 молодих дівчат: Марія Кайдалова (соло), Єлизавета Пирогоєд (соло), Влада Россол (клавіші, бек-вокал), Аліна Охрімчук (гітара), Ольга Шульга (бас-гітара) та Михайло Хомюк (ударні інструменти).

– Дякуючи селищній раді ми займаємось у Палаці культури і спорту «Титан». Я працюю художнім керівником вокально-інструментальних ансамблів. Дуже задоволений тим, що діти приходять на заняття, бо чим більше їх займається в гуртках чи в секціях, тим менше на вулиці. Учасниці гурту «Ra-Zom» – десятикласниці, тому у нас ще є час для репетицій, підготовок. Усі вони паралельно ще займаються у вокальних гуртках чи в музичній школі. Маємо свою вайбер-спільноту, де обговорюємо репертуар, можливість пренести заняття та інше.

Я вчу молодь усе робити самостійно. Звичайно, підказую, навчаю, рекомендую але даю свободу і можливість обирати. Зважаючи на технічні можливості дівчата часто самостійно підбирають репертуар. В цілому, я ними дуже задоволений. Ми хочемо грати живу музику, тим паче, коли є інструменти, гріх цим не користатися. Не знаю, чи понесуть вони свою творчість у доросле життя, проте на нинішньому етапі, те, що вони роблять, – то дуже корисна справа. У ній їхній потенціал реалізовується на повну, вони відкриваються, стають досвідченішими та впевненішими, – розповідає Сергій Богданов.

Дівчата з гурту «Ra-Zom» є учасницями та переможницями численних музичних та вокальних конкурсів. Вони охоче розповідають про своє захоплення музикою і не виключають, що воно може стати життєвою дорогою.

– На репетиціях ми маємо можливість творчо відпочивати та змістовно проводити дозвілля. Між усіма учасниками гурту панують дружні стосунки. Об’єднує нас любов до мистецтва та музики. Нам подобається дарувати людям позитивні емоції. Усі ми хочемо розвиватися в творчому напрямку. Наш гурт – це багатогранність, творчість, уміння взаємодіяти в колективі та любов до мистецтва, – розповіла солістка Марія Кайдалова.

Влада Россол поділилась думками:

– Займатись я почала близько двох років тому, і з самого початку була клавішницею (тобто грала на синтезаторі) і бек-вокалісткою. Репертуар у нас дуже різний, і це стосується не тільки самого характеру музики, а й навіть вікової категорії. Мені дуже подобається музика, яку ми даруємо слухачам, хоча я не можу сказати, що слухаю подібне на постійній основі. Щодо нашого керівника – Сергія Олексійовича, – то як тільки я вперше ввійшла до вже такої рідної мені студії, то одразу зрозуміла, що це людина, яка живе, саме живе музикою. Це ж я відчуваю і зараз. Він дає нам свободу творчої думки, щирість, доброту але серйозно ставиться до репетицій.

З дівчатами у мене надзвичайно теплі відносини, не дивлячись на те, що склад самого гурту змінювався декілька разів. Можливо, на це вплинув той факт, що з Аліною, Лізою і Олею ми були однокласницями більше року, а з Машею почали спілкувалися ще задовго до початку спільних занять. Ми всі зажди підтримуємо один одного і вже можемо називатися не просто гуртом, а сім’єю.

Назву гурту, як я пам’ятаю, ми придумували разом. Для мене «Ra-Zom» це не просто стилізоване «круте» слово, а те, що взагалі робить музика – об’єднує всіх.

Барабанщик Михайло Хомюк не є музикантом. Участь у музичних гуртах – це реалізація хобі.

– Працювати в цьому напрямку нелегко, але завжди цікаво і приємно, особливо, коли все складається. А навіть, якщо щось і не виходить або взагалі шкереберть, – з дівчатами все одно цікаво і приємно, – ділиться Михайло.

Побажаємо юним і талановитим дівчатам рухатись тільки вперед, заявляти про себе, отримувати перемоги, а їхньому художньому керівнику – й надалі надихати своїх земляків до творчості.

Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору