Збір жолудів – це допомога лісівникам у збільшенні площ дубових насаджень

Восени збирають урожай усі добрі господарі. До таких належать і наші лісівники Хорошівського лісництва ДП «Пулинський лісгосп АПК». У них є багато роботи восени, проте серед найважливіших завдань – збір насіння деревних порід, саджанці яких потім будуть висаджуватися для поповнення та розширення лісових масивів цінними породами дерев.

Учнівські та педагогічні колективи кількох загальноосвітніх закладів Хорошівської громади уже багато років плідно співпрацюють із Хорошівським лісництвом. Зокрема, активно восени заготовляють жолуді. Потім із них у розсаднику спеціалісти вирощують саджанці і доглядають за ними. У майбутньому ці деревця стануть лісом для наших дітей, онуків і правнуків.
На допомогу місцевим лісівникам активно долучилися учні Дворищенської гімназії. Вчителі наголосили на головних правилах безпеки та розповіли про вимоги до збирання цінного насіння. Діти збирали жолуді на території своєї школи, в дубовому парку – історичному місці рідного села. Вони так співпрацюють із лісівниками вже не перший рік. Учні із задоволенням працюють. Для них це справжні незабутні емоції від спілкування на природі, а ще – від усвідомлення важливості своєї праці для майбутнього лісу.


Активно збирають жолуді й учні Хорошівського ліцею №2 та Рижанського ліцею.
До цієї дуже корисної й потрібної справи можуть, за бажанням, долучитися учні інших освітніх закладів, а також дорослі.

Ми звернулися у Хорошівське лісництво за коментарем із цього приводу.
Помічниця лісничого Лариса Кравчук пояснила: – Збирати жолуді й приносити до нас у лісництво може кожен. Але ми приймаємо тільки якісне насіння – без пошкоджень, не проросле, не поточене шкідниками. За 1 кілограм якісних жолудів лісництво платить 20 гривень. Запрошуємо всіх до співпраці, – сказала пані Лариса.
Тож якщо хтось має бажання долучитися до доброї справи та ще й трохи підзаробити – збирайте гарні жолуді й співпрацюйте з лісівниками.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору