Здай кров! Збережи життя пораненого захисника!

Здати кров для порятунку життя і здоров’я ближнього – благородна справа у будь-який час. Тим більше зараз, коли в Україні йде визвольна російсько-українська війна, і кров потрібна в першу чергу для порятунку життів наших поранених захисників і захисниць.  Із перших днів після 24 лютого – початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну – було дуже багато бажаючих стати донорами крові для порятунку життів наших воїнів.

Нині забір крові відбувається планово.

Житомирський Обласний Центр Крові на своєму сайті повідомляє, що 23 грудня у приміщенні Хорошівської лікарні (смт Хорошів, вул. Ринкова 3-б) на третьому поверсі з 9:00 до 13:00) відбудеться прийом громадян для донації крові.

Кожен, хто прибуде з метою здачі крові, повинен при собі обов’язково мати паспорт та ідентифікаційний код (можна в «Дії»).

Варто знати, повідомляється на офіційному сайті, що процес підготовки до донації займає не більше пів години, а сама процедура – 7-10 хвилин.

Важливо знати також, що не варто здавати кров після роботи в нічну зміну.

За три доби до донації з раціону варто виключити жирну їжу і не вживати спиртні напої.

Напередодні ввечері має бути легка вечеря, а вранці, в день здачі крові, треба обмежитись кашею на воді, солодким чаєм з хлібом та нежирними сортами сиру або печивом.

Безпосередньо після процедури не можна займатися важкою фізичною працею, вживати спиртні напої, управляти транспортними засобами, працювати на висоті.

Навіть із багатьма хронічними захворюваннями можна здавати кров. Головне – чесно сказати про свої діагнози під час медогляду спеціалістами центру крові.

Просимо жителів наших територіальних громад виявити свою громадянську свідомість і стати донорами крові. Ваша кров дуже потрібна!

Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору