Жінки Хорошівської громади взяли участь у тренінгах «Skills Lab: Успішна кар’єра»

Упродовж двох днів, 18 та 19 серпня, понад 60 жінок різного віку – від студенток до пенсіонерок – мали змогу здобути знання про ґендерну рівність та як розпочати нову кар’єру, а також про самозайнятість та започаткування власної справи.

Учасниці отримали вміння з планування та розробки алгоритму пошуку роботи. Вони училися складати та аналізувати резюме, правильно підготуватися та пройти співбесіду у роботодавця, отримати зворотний зв’язок , накреслити план самозайнятості як виду працевлаштування і отримання прибутку. Для багатьох були невідомими поняття Hard-skills та Soft-skills. Під час тренінгу жінки дізналися, що це навички, які сприяють професійному успіху та особистісному зростанню. Учасниці також навчалися фінансової грамотності, засвоїли основи тайм-менеджменту та work-life balance (як тримати здоровий баланс між роботою та власними справами, особистим життям).

Заходи відбувалися в малому залі Хорошівського будинку культури, де були створені комфортні умови як для тренерок, так і для учасниць, а також надане технічне забезпечення.

На тренінгах панувала комфортна психологічна атмосфера, жінки отримували нові знання та вміння, мали приємне спілкування та корисну взаємодію під час навчання з тренерками і між собою.

Заняття були дуже насиченими і ресурсними. Кожна з учасниць отримала багато позитивних вражень, натхнення на продукування креативних ідей і складання нових амбітних планів для самореалізації та створення умов для позитивних змін у власному житті, а також і в житті громади.

Тренінги відбулися в рамках проєкту «ВОНА» хаб «Skills lab: Успішна кар’єра». Організаторами заходів є UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, які працюють у сфері ґендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді.

Тренінги провели Анна Цицак – проєктна координаторка Фонду ООН, експертка проєкту – і Наталія Малютіна – кар’єрна консультантка від Фонду ООН у галузі народонаселення.

Тренінги стали необхідним ресурсом для кожної з учасниць, який стане поштовхом для розкриття нових можливостей, допоможе подолати зневіру, стреси, втрати і гідно вийти із випробувань воєнного часу. А кожна маленька перемога над собою і власними проблемами у складні часи є цеглинкою нашої великої Перемоги і у війні, і в розбудові держави.

Проєкт ВОНА хаб (Вільна Окрилена Незалежна Амбітна), в рамках якого відбулися два одноденних тренінги «Skills Lab: Успішна кар’єра» у Хорошеві, втілюється в життя з метою розвитку економічної спроможності жінок, які постраждали від насильства або опинилися в складних життєвих обставинах, реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки уряду Канади.

Довідково

Проєкт « ВОНА хаб» для жінок створений ще у 2020 році У хабі можна безкоштовно отримати індивідуальну конфіденційну консультацію кар’єрної радниці, допомогу на всіх етапах пошуку роботи або започаткування власного бізнесу, підтримку психологинь проєкту, пройти професійні курси, які допоможуть здобути нові знання, навички чи навіть професію. Записатися на кар’єрну консультацію можна через сторінку проєкту в Instagram – @vona_hub.vona_hub.

Вірмо у власні сили, працюймо на Перемогу!

Тетяна Костриця,

керівниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги

Прокрутити вгору