Жителі Давидівки вдячні за гарну роботу
фельдшеру Олександру Рихтеру

До нас у редакцію «Прапора» уже не перший раз надходять дзвінки з Давидівки. Переважно телефонують люди літнього віку, які хочуть розповісти про сумлінну роботу фельдшера Давидівського фельдшерського пункту Олександра Рихтера та висловити йому вдячність.
Ольга Сівченко, голова ветеранської ради Давидівки, розповідає: «Олександр Іванович дуже відповідальний, чуйний, уважний до своїх пацієнтів. Дуже гарно робить усі процедури. До людей ставиться з повагою. І я особисто, та й багато наших односельців щиро вдячні йому за таку тяжку, проте таку потрібну працю».


Староста Давидівського округу Галина Перчук сказала: «Ми дуже задоволені роботою нашого фельдшера. Я і сама бачу, що він працює на совість, є відповідальним і висококласним фахівцем, і скрізь чую від людей лише вдячність і схвальні відгуки. Я щиро дякую батькам Олександра Івановича за те, що виховали такого сина».


Герою нашої розповіді ще немає й 30-ти. Народився і виріс він у селі Торчин Березівської сільської ради Володарськ-Волинського району. Закінчив Березівську 8-річку, продовжив навчання у Володарськ-Волинській гімназії. А потім здобув медичну освіту і спеціальність акушера у Житомирському інституті медсестринства у 2014 році. З тих пір працював у фельдшерських пунктах сіл Грушки, Березівка, Ставки. І скрізь про нього, як про медичного працівника, були гарні відгуки пацієнтів.


Нині Олександр Рихтер із родиною теж проживає у селі Торчин, яке тепер належить до Березівського старостинського округу Хорошівської територіальної громади. Тут, звісно, знають Олександра із дитинства і розповідають лише про його добрі справи.
«Народився Олександр у гарній родині. Його мама Марина Геральдівна теж авторитетна медпрацівниця, працює в Березівському фельдшерському пункті. Батько Іван Іванович – великий трудівник і господар, має золоті руки. Олександр одружений, має кохану дружину Аллу і донечку Єву, яка в цьому році вже збирається до школи. Він активний у нашій громаді. Бере участь у багатьох спільних справах, зокрема, допомагав будувати спортивний майданчик у Березівці. Він був депутатом Хорошівської селищної ради попереднього скликання. Зараз разом із батьком виготовляють буржуйки для наших воїнів-захисників. Разом із дружиною готують різну випічку та відправляють бійцям», – розповідає староста Березівського округу Бернарда Багінська.
Ми поцікавилися в Хорошівському центрі первинної медико-санітарної допомоги у головної медичної сестри Тамари Бількевич, як працює фельдшер Олександр Рихтер. Вона сказала: «Олександр – дуже відповідальний і ретельний медичний працівник. Свої обов’язки виконує сумлінно. Відгукується вчасно на всі виклики. Надає якісно медичну допомогу людям. Він не по роках мудра людина. З ним можна навіть порадитись у певних професійних питаннях. Усі документи і звіти завжди в порядку. Можу сказати про нього лише хороше».


Є у Олександра і захоплення – це риболовля. Він входить до спілки місцевих рибалок із Полівської Гути. Любить він пограти у футбол. Проте для цих улюблених занять все менше залишається часу.
Ми дізналися, що у пана Олександра Івановича 21 квітня день народження. Зичимо йому, аби все добро, з яким він ставиться до людей, поверталося йому й родині сторицею.
Надія Панченко

Прокрутити вгору