Звітував Хорошівський будинок культури

У будинку культури в Хорошеві 18 квітня відбувся дуже яскравий велелюдний захід – звіт аматорських художніх колективів закладу та його філіалів. Понад півтори години численні глядачі із захопленням переглядали номер за номером, а їхні гучні й дружні оплески свідчили про те, що патріотичні меседжі, якість виконання вокальних, музичних, танцювальних номерів викликали задоволення і прийняття.


Перед початком концерту у фоє розгорнули багату, яскраву виставку «Святий Великдень». Її створили бібліотечні заклади Хорошева, Дашинки, Зубринки, Поромівки, Топорищ, а також ті клубні заклади громади, які не брали участі у концерті. Глядачі дивувалися красі, різноманіттю виставки і винахідливості її творців.


Паралельно з великодньою виставкою була розміщена виставка картин учня 9 класу Хорошівського ліцею №1 Максима Косякевича «Зруйновані будинки України».


Відкрили концерт прологом, який виконувала театральна студія «Феєрія» під керівництвом Ірини Сівінської. Тут прозвучала основна думка: Україна у вогні, проте вона незламна, і наші захисники спільно із усім народом гідно боронять незалежність та волю у жорстокому двобої із підступним і небезпечним ворогом, і ми неодмінно здобудемо таку жадану Перемогу!


Свої кращі номери виконали колективи: народний хор української пісні під керівництвом Любові Пастушенко, народний хор ветеранів «Джерело», народний фольклорний колектив «Хорошки» та вокальний гурт «Гуляночка» під керівництвом Марії Жеревко, народний духовий оркестр під керівництвом Віталія Райковського, народний гурт «Чіп» під керівництвом Олега Шишука, зразковий дитячий ансамбль «Кольорові пташки» під керівництвом Жанни та Олега Шишкіних, вокальний колектив «Свічадо» під керівництвом Ірини Слобожан. Своїм співом полонили зал солісти будинку культури Віталій Райковський, Олена Матвієнко, Сергій Костецький, аматори сцени Роман Шостак та Лідія Безпалюк, вокальні колективи Зубринського, Краївщинського та Дворищенського сільських будинків культури. Яскраві танцювальні композиції виконували колективи «Калина» та «Веселка» під керівництвом Людмили Федоренко.


Гарною грою на духових інструментах порадували учні Хорошівської музичної школи класу викладача Валерія Устимовича.
Яскравий емоційний фінал, коли вийшли на сцену всі учасники концерту, спонукав глядачів аплодувати стоячи усім артистам.


«Україна неодмінно переможе! Це обов’язково станеться! Ми будемо загоювати рани, святкувати, виплакувати накопичені сльози, обійматися і відбудовувати по цеглинках свою державу сильною, незалежною, красивою, вільною, знаменитою на весь світ своєю хоробрістю!» – сказала у фіналі заходу ведуча Ірина Слобожан.


Захід був благодійним. Усі присутні зробили посильний внесок коштами у скриньку, яка стояла у фоє будинку культури. Спільними зусиллями аматорів сцени та працівників культури й автора виставки картин Максима Косякевича було зібрано 4435 гривень. Кошти передали волонтерам для потреб воїнів ЗСУ.


У звітному концерті з різних причин узяли участь не всі художні колективи будинку культури та його філій, а це значить, що заклад має ще великий потенціал, над яким працює і який постійно розвиває.
Ми звернулися за коментарем щодо цього заходу до начальника відділу культури Хорошівської громади Олега Шишука: «Традиційно раз на два роки ми завжди проводили такі звітні заходи.

Спочатку це були звіти усіх закладів культури, а потім фінальний звітний концерт. А минулого року не змогли його провести з відомих причин. Культура фінансується з бюджету громади, тому ми звітуємо перед жителями, перед владою за свою працю.


Про захід можу судити з реакції глядачів. Сприймали гарно. Значить, ми добре попрацювали. А ще вітаю нового директора будинку культури Віталія Райковського із вдалим першим «бойовим хрещенням». Так тримати!» – сказав посадовець.

Надія Панченко

Прокрутити вгору