Зібрані під час концерту Національного президентського оркестру благодійні кошти передали на реабілітацію пораненого воїна-земляка

У четвер 22 вересня у Хорошівському будинку культури відбувся прекрасний концерт Національного президентського оркестру «Все буде Україна» (диригент Максим Гусак). Наші земляки та гості були у захваті від його виступу, від залучених виконавців, а серед них солісти: сестри Тельнюк, Ірина Кулик, Сергій Гурець. Це була дуже знакова подія для Хорошівської громади, адже на нашій сцені виступали дуже відомий і високопрофесійний колектив та улюблені артисти.

Глядачі отримали яскраві позитивні враження, емоційно наснажилися, ще раз переконалися у талантах і незламності духу українців перед лицем підступного і злого ворога, на певний час поринули в атмосферу краси і мистецтва.

За ініціативи Хорошівської селищної ради, відділу культури та будинку культури, у фойє БК перед концертом, упродовж і після його завершення стояла скринька для збору благодійних коштів на реабілітацію тяжко пораненого нашого земляка, воїна ЗСУ. Було зібрано понад 5300 гривень. Вони були перераховані на картку дружини пораненого бійця.

У нашій громаді в с. Суховоля є славна родина Іскрицьких. У Петра Леонідовича та Ольги Сергіївни четверо вже дорослих дітей. Усі троє синів – учасники російсько-української визвольної війни. Старший, Сергій, був учасником АТО з 2014 року. Коли розпочався етап повномасштабного російського вторгнення, Сергій перебував за кордоном на роботі. Захищати Батьківщину добровольцями пішли брати-близнюки Павло і Петро. А батько, Петро Леонідович, пішов у територіальну оборону.

Брати воювали разом у найбільш пекельних точках війни. Обидва отримали контузії. Павло у досить тяжкому стані після контузії нині перебуває на лікуванні, потребує операції й реабілітації. А Петро після контузії трохи підлікувався в санчастині й знову повернувся на фронт. Але в районі Ізюму під час масованого ворожого обстрілу він отримав дуже тяжкі множинні поранення. Він перебував на межі життя і смерті, уже переніс до десяти операцій, досі в тяжкому стані. Ще попереду складні оперативні втручання і довга реабілітація, як мінімум, упродовж пів року. Із ним у шпиталі перебуває дружина Вікторія. Саме їй на лікування чоловіка Петра Іскрицького були перераховані зібрані кошти.

Висловлюємо щирі сподівання, що і Петро, і Павло видужають, пройдуть реаблітацію і ще будуть працювати на відбудові України після війни й жити на повні груди, виховувати своїх діток.

Хай Господь чує молитви мами Ольги Сергіївни і збереже братів, наших дорогих захисників для життя, для родини і для всіх нас.

Шановні земляки, якщо хтось бажає підтримати пораненого земляка Петра Іскрицького, просимо надсилати кошти на картку його дружини Вікторії: 5168 7451 0481 8296 .

Хай кожному добро повертається сторицею. Тримаймося гурту! Лише разом ми здолаємо ворога!

Підготувала Надія Панченко

Фото Ігоря Цвіри

Прокрутити вгору