Новоборівська та Пулинська громади отримають підтримку програми «U-LEAD З Європою» в розробці просторової документації

Завершився другий відбір громад для участі у навчальній програмі Програми «U-LEAD з Європою» «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами». В регіоні дві громади пройшли в новий етап навчать і отримають експертну підтримку Програми.

Пулинська громада проводитиме аудит земельних ресурсів, а у Новоборівській громаді розроблятимуть Завдання на розробку Комплексного плану просторового розвитку територіальної громади.

«Активність громад та якісна робота фахівців під час навчань дозволили залучити експертну підтримку від Програми для розробки важливих стратегічних документів. Аудит та комплексна схема просторового розвитку – це кроки для збільшення надходжень до бюджету громад», – наголосив Василь Невмержицький, керівник Хмельницького регіонального офісу Програми.

Нагадаємо, що в попередньому етапі відібрали Пулинську, Новоборівську, Семенівську, Новоград-Волинську, Баранівську, Тетерівську, Новогуйвинську, Гришковецьку, Станишівську, Вчорайшенську, Овруцьку, Черняхівську, Чоповицьку, Ушомирську та Городоцьку громади, які у травні та червні пройшли навчання з:

·       принципи просторового планування;

·       просторове планування в Україні;

·       просторове планування в територіальних громадах;

·       виклики просторового планування;

·       земля та інші природні ресурси в територіальних громадах.

Після завершення навчань всі учасники отримають сертифікати, а відібрані громади продовжать навчання та за підтримки експертів розроблятимуть Завдання на розробку Комплексного плану просторового розвитку територіальної громади та проводитимуть аудит земельних ресурсів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Прокрутити вгору