Володимир Литвин: «Допомагаємо в боротьбі з епідемією»

Третя хвиля коронавірусу серйозно зачепила Житомирщину і Хорошівський район зокрема. Наразі ми перебуваємо в «червоній” карантинній зоні. Місцева лікарня (нещодавно – районна) працює знову в напруженому режимі на передовій боротьби з небезпечною інфекційною хворобою.

Саме зараз став вчасним і доречним візит у Хорошів відомого державного діяча й лідера “Народної Партії” – Володимира Литвина, а також народного депутата кількох скликань та депутата Житомирської обласної ради попередніх скликань Миколи Рудченка.

Поважних гостей зустрічали голова Хорошівської селищної ради Володимир Столярчук і його заступник Сергій Засімчук, директор ДП «Пулинський лісгосп АПК» Петро Курильчук, директорка та головна лікарка закладу Неля Багінська, завідуюча терапевтичним відділенням, заслужений лікар України Євгенія Клименко, інші медичні працівники.

Володимир Литвин від Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» привіз землякам необхідне обладнання та засоби захисту для медичних працівників, адже нині їм доводиться щодня працювати в надзвичайно складних умовах. Зокрема Володимир Литвин подарував два кисневих концентратори, шість пульсоксиметрів, двадцять наборів захисних костюмів та маски.

Під час зустрічі з медиками Хорошева він сказав: «Епідемія коронавірусу – серйозний виклик для нас усіх. Якщо раніше в селах та містечках на неї мало звертали уваги, то зараз усвідомлення цієї біди стало очевидним для більшості людей. І ми намагаємося в силу своїх можливостей надати допомогу в боротьбі з цією загрозою».

Неля Багінська сказала, що зараз у лікарні напружена обстановка, дуже багато використовується кисню для порятунку тяжких хворих. Так що подаровані кисневі концентратори якраз на часі. Вони допомагатимуть рятувати людей і повертати їм здоров’я. Неля Францівна наголосила: «Ми пишаємося, що такий відомий державний діяч сьогодні завітав до нас. Висловлюємо Вам свою глибоку вдячність і повагу. Зичимо ще багато років жити і працювати на користь нашої держави».

Наступним закладом, який відвідали Володимир Литвин та Микола Рудченко, став КУ «Хорошівський психо-неврологічний інтернат» Житомирської обласної ради. На подвір’ї установи (у зв’язку з епідемічними обмеженнями) вивантажили матеріальну допомогу: засоби гігієни для лежачих підопічних, засоби захисту в умовах епідемії, пульсоксиметри та цукор.

Візит у Музей коштовного і декоративного каміння став завершальним етапом поїздки  Володимира Литвина на Хорошівщину. Працівникам музею також передали антисептики та засоби захисту.

Такі поїздки – свідчення уваги й поваги до жителів рідного краю від людини, яка тривалий час працювала на високих державних посадах. І раніше, й наразі, займаючись іншими важливими справами, Володимир Литвин не забуває про проблеми й потреби звичайних людей, намагається бути разом із народом, усіма можливими засобами підтримати, допомогти, особливо в період епідемічної загрози.

Надія Панченко

Прокрутити вгору