Навчалися, щоб краще працювати

У Хорошівській територіальній громаді зреалізовано проект «Знай! Умій! Дій!» – Школа для депутаток Хорошівської селищної ради. Ініціаторкою проєкту є депутатка місцевої ради, голова депутатської групи «За рівні можливості», голова Благодійної громадської жіночої організації «Нитка Аріадни» Галина Мінялук. До ініціативи увійшли депутатки Хорошівської селищної ради, учасниці депутатської групи «За рівні можливості» Олена Ющенко, Світлана Зубрицька, Ірина Куманова.

Проєкт «Знай! Умій! Дій!» складався з низки тренінгових занять, на яких депутатки Хорошівської селищної ради отримали необхідні знання і вміння з метою підвищення якості роботи селищної ради та більш ефективного вирішення проблем територіальної громади. Депутатки виявили бажання підвищити свій теоретичний рівень знань та практичні уміння виконувати депутатські обов’язки більш ефективно і грамотно.

У Хорошівській селищній раді 26 депутатів і депутаток. Серед них 15 – жінки. Вони складають майже 58% складу депутатського корпусу. Із них 7 не мають досвіду депутатської роботи. Тому навчання було вчасним і доречним.

У рамках проєкту проведено три онлайн тренінги та зустріч із досвідченими депутатами, які поділилися досвідом своєї роботи в органах місцевого самоврядування. Тренеркою проєкту стала Оксана Давиденко – тренерка та експертка Національно-демократичного інституту міжнародних відносин. Усього проєктом було охоплено 12 депутаток та депутатів, а також у ньому брали участь помічники депутатів та старости Хорошівської територіальної громади. Створено ініціативну групу, яка буде проводити аналіз активності учасниць та учасників проєкту, напрацьовуватиме подальші спільні кроки щодо вдосконалення роботи депутаток та підвищення їх ефективності.

Спільно з апаратом селищної ради розроблено план роботи з подальшого навчання депутатів і депутаток із залученням відповідних спеціалістів селищної ради, Житомирської обласної ради, Житомирського відокремленого підрозділу Установи Центру місцевого самоврядування, тренерів неурядових організації.

Захід здійснюється в рамках мікрофінансування жіночих ініціатив у Житомирській області в межах проєкту «Просування участі жінок в політиці та посилення рівних можливостей в Житомирській області» ГО «Інститут Креативних Інновацій» завдяки щедрій підтримці британського народу через Департамент міжнародного розвитку Великої Британії в рамках Фонду розвитку ефективного врядування. Погляди організаторів не обов’язково відображають погляди Департаменту міжнародного розвитку або Уряду Її Величності.

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору