Переможці козацьких двобоїв

З 8 по 10 жовтня у Києві проходив Чемпіонат України з козацького двобою. Ці масштабні змагання зібрали близько 800 учасників із усієї України віком від шести до сорока років. Змагання тривали до пізнього вечора щодня.

Уже традиційно на змаганнях була команда із Хорошева. Вихованці Хорошівської дитячо-юнацької спортивної школи та учасники спортивного клубу «ХОРС» під керівництвом досвідченого тренера Сергія Козакевича брали участь у двобоях двох розділів: В-2 – двобої на татамі із обмеженим контактом та В-3 – двобої в октагоні (восьмикутна клітка для боїв змішаного стилю) із використанням задушливих та больових прийомів.

– Хлопці молодці, вони гідно виступили. Зараз у час карантинних обмежень, ми не маємо змоги часто їздити на змагання. Проте саме участь у таких чемпіонатах додає досвіду та впевненості. Такі чемпіонати сприяють національно-патріотичному вихованню молоді, стимулюють до здорового способу життя, вчать правильно використовувати здобуті знання та спрямовувати силу у правильне русло. Можливість потрапити на Чемпіонат України наші спортсмени мали завдяки фінансуванню батьків та меценатів. Особлива подяка Володимиру Приймаку, котрий постійно допомагає нашій команді, Віктору Товщику (ТОВ Еко Карбекс). Дякуємо також і Віктору Панченку, директору ДЮСШ, за наданий транспорт, – розповів тренер Сергій Козакевич.

Усі четверо хлопців-учасників Чемпіонату приїхали з нагородами. У віковій категорії 13-15 років (до 45 кг),виступали Кіріл Зданівський (смт Хорошів) та чемпіон світу із козацьких двобоїв Віктор Примаченко (с. Краївщина). Вікову категорію 16-18 років представляли Олександр Щербицький (с. Човнова) – вага до 65 кг та Кіріл Панасюк (смт Хорошів) – вага до 80 кг.

Кіріл Зданівський посів третє місце у розділі В-2. Кіріл Панасюк у розділі В-2 став другим. Олександр Щербицький лише вдруге брав участь у змаганнях, проте здобув одразу дві нагороди: розділ В-2 – 3 місце, розділ В-3 – третє місце. Віктор Примаченко підтвердив звання чемпіона та посів перше місце у розділі В-2.

Вітаємо переможців та тренера із значними успіхами та бажаємо й надалі розвиватись, тренуватись, рости і перемагати.

Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору