Як власник меблевих магазинів у Хорошеві та Іршанську обирає свій товар та як йому в цьому допомагає досвід з виготовлення меблів

Віктор Францович Ваховський нині добре відомий у Хорошівському районі підприємець. Проте його шлях до хоч і невеликого, та успішного бізнесу був доволі тернистим.
Привітна широка білозуба посмішка привертає увагу під час знайомства. Щирий і відкритий у спілкуванні – таке перше враження справляє молодий чоловік, що народився і вже сорок шість років проживає в Старому Бобрику. Село розкинулося обабіч траси Житомир – Коростень поруч із Новою Боровою на Житомирщині.


У дитинстві тримав сотню кроликів.

Звичайний хлопчик, третій у родині, зростав привченим до праці, весь час бачив, як працюють батьки і старші сестри. Пригадує, як ще учнем 4-5 класів тримав удома близько ста кролів. Сам за ними доглядав. Навчився косити батьковою косою, бабуся допомагала нести важкі мішки з травою для пухнастого поголів’я. І донині любить господарювати біля цих тваринок. Прищеплює любов до праці й власним дітям. Навчався в Новоборівській школі, строкову службу проходив у Миколаєві та Дніпропетровську. Були в житті й дуже складні випробування, і втрати, та все, дякувати Богу, вдалося пережити.

Бізнес почався із власноруч виготовленого дивана
Віктор Францович з усмішкою на вустах розповідає:
— Бізнес мій розпочався із першого власноруч виготовленого дивана. На різні деталі та матеріали для нього я потратив 700 гривень. Саме ця сума стала стартовим капіталом для майбутнього бізнесу. На той час, а це близько 19 років тому, із транспорту в мене був лише велосипед. Саме на ньому й перевозив дошки, бруски для власних меблів. Наймав односельців, у кого були коні. Готовий диван вантажив на віз (допомагали мама чи сестра) і їхав на базар у Нову Борову. Спочатку один виріб возив кілька тижнів щонеділі, бо не вдавалося продати одразу. Потроху проте заробляв якісь кошти. Згодом купив «Жигулі» за 800 доларів, уже возив свої вироби на даху автівки. Трохи пізніше придбав причіп до автомобіля. Їздив торгувати вже й у Володарськ та в Іршанськ.
— Тоді не було доступу до Інтернету, інформацію дістати було важко, та мені вдалося дізнатися телефони й адреси меблевих фабрик. Став їздити в Білу Церкву по меблі. Зараз уже за договорами співпрацюю з багатьма фабриками в Україні, для перевозки меблів маю вантажний «Мерседес». Бізнес мій на сьогодні складається з двох меблевих магазинів у Хорошеві та Іршанську і магазина будівельних товарів в Іршанську. І зараз мені набагато легше працювати, бо маю гарну помічницю в роботі – дружину Анну, – ділиться підприємець.
Слухаю пана Віктора і добре знаю, що за цією короткою розповіддю – безсонні ночі в дорозі й тяжка щоденна праця. На фабриках відділи збуту і вантажники – це люди, клієнти – теж люди, і з усіма треба знайти спільну мову, зробити так, щоб кожен залишився задоволеним.

Товар оцінює як фахівець
У меблях пан Віктор розбирається фахово, адже сам займався їх виготовленням та й уже багато років працює у цій сфері, тому дуже гарно може серед інших обрати саме добротні меблі.
— Коли прийшла пора задуматися про власну справу, я почав із того, що розібрав поламаний диван. Подивився, з яких частин він складається, зробив виміри. За лекалами від старої викроїв і на домашній швейній машинці пошив нову оббивку. Нові дерев’яні частини допомогли виготовити земляки-умільці. Так і зробив свій перший виріб. Паралельно зайнявся ремонтом м’яких меблів. Навчився розрізняти, які матеріали найкращі, які кріплення є міцнішими, як зробити так, щоб меблі були зручними й довше служили. Пройшов час, і я відкрив столярний цех. Знавці допомогли обрати хороші верстати. Запросив спеціалістів на роботу. Спільно виготовляли вікна, двері, столи, інші кухонні меблі. Для пошиття оббивки маю вже спеціальну швейну машину. На сьогодні виготовлення меблів під замовлення я поки що поставив на паузу, проте є задумки в цьому напрямку, – ділиться Віктор Францович.


«Якщо товар якісний, то я закуповую його ще»
Для своїх клієнтів пан Віктор закуповує меблі майже десяти підприємств із різних куточків України. Возить товар із кількох фабрик із Білої Церкви, а також від івано-франківських, львівських та багатьох інших виробників. Десь кращими за якістю та більш сучасними є, на його професійний погляд, шафи-купе, десь корпусні меблі, а десь м’які. Особливо ретельно підбирає він дитячі меблі й матраци, бо турбується про комфорт і здоров’я своїх наймолодших клієнтів. Саме критеріями якості керується він серед різноманіття пропозицій і можливостей вибору.


— Я зразу бачу, наскільки меблі якісні, коли ще починаю їх збирати. Якщо все гарно підходить, усі запчастини з хорошого матеріалу й міцні, то такий товар закуповую ще. А якщо виявляю якісь недоліки – більше таких не привожу: краще менше зароблю, та для мене є найважливішим, щоб покупець залишився задоволеним, – каже Віктор Ваховський.
Саме якісний товар, підібраний фахово і з повагою та любов’ю до потенційних покупців, чекає в магазинах Віктора Ваховського. Продавці-консультанти допоможуть у виборі саме тих меблів, які вам потрібні. Покупець може зробити замовлення необхідного товару згідно з каталогами, і за короткий час його доставлять замовнику додому.

Вас чекають у Хорошеві за адресою: вул. Героїв України, 10 (колишнє приміщення банку «Аваль») та в Іршанську в магазині «Комфорт» за адресою: вул. Гулія, 10/1. Телефони: 096-931-91-25, 067-608-78-38.
Вдалих покупок!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору