Зняли відеоролик на тему «Медіаграмотність – must hav підлітків!

Нещодавно активні підлітки долучилися до зйомок відеоролика про медіаграмотність, який організували Ірина Сівінська та фотографка, відеоредакторка Анна Желізко, основною ідеєю якого стало ознайомити юних глядачів із поняттями «Медіограмотность» та «Медіаосвіта», а також наголосити на необхідності відрізняти правдиву інформацію від обману та розвинути критичне мислення.

Робота над проєктом розпочалася ще влітку. Спочатку підготували цікавий літературний сценарій. У ньому у віршованій формі розповідається про основні проблеми, які несуть сучасні засоби масової інформації, телебачення, різні інтернет-ресурси, а також ключові правила та принципи медіаграмотності, які має знати кожен. Затим тривав довгий процес репетицій. Учасники відточували кожну мізансцену у сценах, вивчали хореографічні заставки, довго працювали над текстом, розставляли інтонаційні та логічні акценти.
Зйомки відбувалися на різних тематичних локаціях. Учасники були поділені на вікові групи. Кожна група розкривала певну проблему, а потім озвучувала її вирішення.
На початку відеоролика звучить текст: «Цілодобово на пересічного читача, глядача, юзера мережі виливається цілий інформаційний океан. Ті, що володіють засобами масової інформації, вже давно використовують безкінечну зливу фактів, новин, зображень і відео, щоб маніпулювати беззахисними споживачами.
Інформаційна війна не вщухає ні на мить, приносячи суттєві перемоги й зиск зловмисникам, створюючи фантоми й міфи, змушуючи іноді велетенські маси людей вірити в неіснуюче. Ось чому такою важливою є медіаграмотність. Це можливість протистояти цим атакам, виводячи авторів-маніпуляторів, пропагандистів, створювачів фейків на чисту воду правди!» У цьому тексті якнайточніше передано головну ідею проєкту.
Наступним етапом стане презентація відео для цільової аудиторії.
Публікація підготовлена в рамках проєкту «Разом Краще» ГО «Інститут Креативних Інновацій» та Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини в рамках програми Чорноморського фонду регіонального співробітництва за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю автора та ГО і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Підготувала Ольга Поліщук

Прокрутити вгору