Юна художниця Евеліна із Хорошева – переможниця конкурсів

Серед робіт учнів та учениць студії образотворчого мистецтва, що діє у Хорошівському будинку культури, малюнки юної художниці Евеліни Попушой вирізняються оригінальністю та майстерністю. Попри юний вік, дівчинка має чимало нагород та дипломів із конкурсів та фестивалів. Майже рік опановує образотворче мистецтво у студії, якою опікується досвідчена викладачка, художниця Зоя Козакевич. Хоч і кажуть, що талант дається в чомусь одному, проте Евеліна старанно і добре вчиться у школі, у вільний час малює, займається спортом, співає, вивчає мови.


Хист до малювання дівчинка успадкувала від мами Ірини та дідуся. За словами жінки, у них в родині гарно малював її тато Олександр Сіваченко, який довгий час працював директором Укртелекому. Із дитинства Евеліна любила взяти олівець до рук, творити гарні для свого віку малюнки. Як і в кожної сучасної дитини, у неї було безліч розмальовок, які старанно та акуратно розфарбовувала, не виходячи за лінії. Але особливо дівчинка полюбляла малювати власні сюжети. Крім того, не тільки в дитинстві, а й тепер вона залюбки ліпить із пластиліну, вирізає, складає конструктори. Батьки всіляко підтримують і всебічно розвивають дівчинку.

  • Головне – формувати у дитини художнє мислення, фантазію та креативність, адже жоден штучний інтелект не здатен це замінити, – говорить пані Ірина, мама Евеліни. – І ми, як батьки, повинні докласти усіх зусиль, аби цього досягти. Мрію, щоб дочка обрала майбутню професію, пов’язану саме з креативністю і творчістю. Я маю на увазі професію дизайнера. Адже це одна з найзатребуваніших професій у сучасному світі. Бути дизайнером – означає планувати, проєктувати, розробляти і створювати контент у своїй спеціалізації.
    Розповідаю Евеліні про війну, що зараз точиться в Україні. Кажу: «Донечко, від ворожих куль уже загинуло понад двісті українських дітей. Хтось із них міг стати знаним винахідником чи винахідницею, можливо, хтось став би великим ученим і розробив ліки від раку, але їм не судилося, бо вороги їх цинічно вбили. Тому ти маєш добре вчитися, всебічно розвиватися, щоб у майбутньому працювати на розвиток і процвітання нашої держави. Після закінчення війни країну треба буде відбудовувати, а це не рік, і не два, і не три, і в майбутньому такі фантазерки, як ти, конче будуть потрібні». Прищеплюю своїй донечці любов до рідної землі, мови, людей, – розповідає пані Ірина.

Евеліна, окрім того, що вона старанна учениця 5 класу Хорошівського ліцею №1 і добре вчиться, встигає ще успішно займатися малюванням, спортом. Із задоволенням відвідує секції аеробіки й тенісу у Хорошівській спортивній школі (нині через війну заняття призупинені). Ще відвідує уроки польської мови у польській школі при культурно-просвітницькій спілці поляків ім. В. Реймонта, яка діє у Хорошівському будинку культури. Але особливе задоволення у дівчинки викликають заняття у студії образотворчого мистецтва.

  • Евеліна займається у мене майже рік, – розповідає викладачка Зоя Козакевич. – Вона старанна учениця. Дівчинка ініціативна, любить творити. Ретельно виконує мої завдання. Я думаю, що у своєму розвитку вона рухається в правильному напрямку.

Малюнки Евеліни неодноразово перемагали у різних конкурсах мистецтв. Зокрема, нещодавно вона здобула перше місце у номінації «образотворче мистецтво, малюнок» у Міжнародному очно-дистанційному двотуровому фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості «Соняшник», стала дипломанткою ІІ Всеукраїнського дистанційного фестивалю-конкурсу талантів «BELIVE IN YORSELF».
У квітні цього року Освітній Центр Верховної Ради України проводив Міжнародний флешмоб «Діти України за мир». Діти з усіх куточків нашої країни малювали роботи, а затим оприлюднювали на офіційних сторінках у Фейсбуку та Інстаграмі.
Роботи Евеліни Попушой «Солдат» та «Початок війни» також взяли участь у цьому заході та набрали понад три тисячі переглядів. «Надзвичайно красиві та символічні роботи авторства юної україночки Евеліни. Малюнки проникають у саме серце!», – зазначили в Освітньому Центрі Верховної Ради.
Зичимо й надалі юній художниці Евеліні Попушой розвивати й вдосконалювати усі свої таланти та досягати нових творчих звершень.
Ірина Сівінська

Прокрутити вгору