Наймолодші учні Хорошівського ліцею №1 долучились до озеленення країни

Навіть у такі непрості часи, коли йде війна та немає змоги проводити зустрічі чи навчання очно, українці знаходять способи бути активними, корисними та екологічно свідомими. Найбільше у цьому допомагають соцмережі. На сторінці інстаграму та фейсбуку Дубкросінг_UA учні Хорошівського ліцею №1 знайшли проєкт соціальної дії «Дуби Перемоги», який організовує громадська організація «Стардуб». Заступниця директора з навчально-виховної роботи Ольга Стельмащук допомогла наймолодшим учасникам освітнього процесу зареєстуватися для участі в ньому. За два тижні набір для вирощування дубів було надіслано поштою на адресу ліцею.


До набору входять ґрунт, мінідренаж керамзитовий, кокосові горщики (разом із ними розсада буде висаджена в ґрунт) та відібрані жолуді. Найцікавіше, що кожен жолудь, котрий отримали учасники проєкту, має назву: Дідо-Дуб, Дуб Української нації, Дуб Крістера, Дуб красень, Віковий дуб (Гірка Крістера), Віковий дуб (Головна обсерваторія), Дуб Янати, Дуб Гуналі, Дуб кохання, Дуб нацпарку Голосіївський, Дуб 6-го листопада.


Метою цього проєкту є підвищення екологічної свідомості та збереження генофонду старовікових дерев дуба. Усі учасники залучаються до процесу озеленення планети. Адже дуб – неймовірно могутнє дерево, він є символом величезної життєвої енергії , здоров’я та довголіття. Цьогоріч висадка дубів проходить під гаслом «Вирощуємо ДУБИ ПЕРЕМОГИ!»


У жовтні учні Хорошівського ліцею №1 активно долучилися до збору жолудів на території нашого селища. Учасники учнівського самоврядування ретельно проводили перевірку на посадковість. Усі придатні до висадки жолуді старшокласники передали у Хорошівське лісництво для пророщування.
Тепер же справа за наймолодшими! Учні перших класів разом із Ольгою Стельмащук висадили дуби Перемоги в горщики. Далі доглядатимуть за ними та чекатимуть, коли жолуді проростуть. Потім усі разом висадять у відкритий ґрунт маленькі паростки могутніх дерев Перемоги.
Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору