Інформаційний супротив. 15

Українців, які розмовляють російською мовою, або етнічних росіян та їх нащадків, або ж інших російськомовних громадян, що мешкають на території України, можна поділити на три групи. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5069956853083738&id=100002084214841

До першої групи відношу щирих українців, які жили за радянщини у містах України, де не було українських дитячих садочків, шкіл, театрів, інших культурно-мистецьких закладів, і їм тепер, природно, важко перейти на спілкування державною мовою.

Прикладом є захисники та захисниці Україні, які хоробро боронять нашу землю від російського загарбника. У багатьох відео, ці воїни говорять, що після перемоги над заклятим ворогом обов’язково вивчать державну мову та поглиблять знання з історії України.

Росіянин, мужній кримчанин, режисер Олег Сєнцов, який пройшов путінську в’язницю, є патріотом Україні і наразі вільно розмовляє українською мовою.

До цієї групи належать багато спортсменів. У скрутний для рідної держави час вони стали справжніми патріотами Україну. Наприклад, гравці збірної України з футболу переходять на публічне спілкування українською мовою. У зарубіжних клубах, де вони сьогодні виступають, на матчах прем’єр-ліг їх, українців, гучно підтримують заповнені вщент стадіони та мільйони уболівальників в усьому світі, які дивляться футбольні двобої через електронні медіа.

Багатьох мешканців нашого краю, етнічних росіян або ж їх дітей, онуків також відношу до цієї групи. Вони прикладають неймовірних зусиль, тратять багато нервів щоб достукатись до сердець родичів, друзів, знайомих із РФ. Вони розповідають правду про агресію їхньої держави щодо України. Вони записують відео на YouTube та активно відстоюють українську державу у соціальних мережах.

Представників другої групи називаю «флюгерами».

Продовження буде.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору