Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну обстановку станом на 12 березня

Добрий день. Сьогодні 12-те березня. Ви всі бачите, що наша армія зупинила ворога і на деяких ділянках має успіх. Якщо статистика каже, що є 12 тисяч убитих рашистів, то, значить, близько 30 тисяч поранених. Виходячи з цих даних – близько 20-ти тисяч – незворотні втрати ворога. Тому, думаю, це добре. І поки не підуть туди «бандерольки», доти вони, очевидно, не зрозуміють. https://www.facebook.com/groups/1438165276253946

У них немає нічого святого. Їх будуть судити за законами воєнного часу, і вони понесуть заслужене покарання.

Обстановка в нашій громаді залишається стабільною, більш-менш спокійною. Я дякую нашим хлопцям, які сьогодні в мороз стоять і нас захищають. Працює поліція, медицина. Надається медична допомога. Практично, всі наші лікарі на місці, і якщо комусь буде потрібна ургентна допомога – вона буде надана. Так що з цього приводу не хвилюйтеся.

Прошу всіх дотримуватися режиму комендантського часу. Комендантський час у нас розпочинається з 19.00 і до 6-ти ранку. І на вихідні так. Тому закликаю всіх не порушувати його. Я спілкуюся з військовими і поліцією. Є випадки, що люди не вимикають світло. Якщо хтось не знає, що у нас війна, то подивіться телевізор, запитайте сусідів. Літак із бойовим комплектом на аеродром не повертається. Увімкнене світло в темну пору доби – це смертельна небезпека і для того, хто його увімкнув, і для сусідів.

Є інформація, що в Краївщині немає продуктів. Сьогодні туди поїхав автомобіль на виїзну торгівлю. Зараз продуктів вистачає. Тому я наголошую, якщо є якісь проблеми – звертайтесь до старост. Будемо вирішувати оперативно усі питання.

Проблемним є питання щодо топлива і газу. Водії бояться доставляти паливо на заправки. Будемо говорити з адміністрацією району й області, щоб нам завезли сюди топливо. Дві заправки вже розпродають залишки, і вони тільки для оперативних машин. Є транспорт, який ми маємо забезпечувати в першу чергу, і ми це робимо.

Прошу звернути увагу на те, що є випадки, коли їздять чужі машини. Якщо приїжджають і питають, де військові, як проїхать і так далі  – ви їх зразу відправляйте до старости, або телефонуйте в поліцію. Ви бачите, що бомбляться аеродроми в Україні, інші об’єкти. Чому? Тому що є наводки. І ці наводки від своїх. Тому я прошу вас проявляти пильність. Люди є різні. Ворог знає, як спокусити і завербувати. Але окрім цього ще має бути совість і гідність. Якщо хтось на це пішов, то хай знає, що покарання буде неминуче.

І якщо ви дзвоните до своїх родичів у росію чи білорусь – не розповідайте нічого, окрім того, що вже прозвучало по центральних телеканалах. І у вайбері не пишіть нічого. Це ворожа мережа. Можливе прослуховування. Якщо якась інформація вийде від вас, то ви можете теж понести покарання, адже через вас можуть загинути люди. Будьте обачними.

Звертаюсь із проханням до наших жителів. Можливо, хтось буде їхати в напрямку Радомишля. У нас є родина біженців із Бородянки (жінка і двоє дітей), які хочуть потрапити в Радомишль, бо там зараз знаходяться їхні рідні. Можливо, хтось зміг би їм допомогти. Прошу нам повідомити.

Щодо самогонників і торгівлі самогоном. Усі знають, що зараз це злочинна діяльність! Уже лопається терпіння. Попереджаю останній раз. Може бути самосуд і нещасні випадки. Майте це на увазі.

Усе буде добре. Ми дамо відсіч ворогу.

Все буде Україна!

Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору