Інформаційний супротив. 16

Продовження.

Представників другої групи називаю «флюгерами». Вони завжди «тримають ніс за вітром». Вони завжди готові прислужити, на кшталт, «чєво ізволітє». Вони пристосовуються до будь яких кон’юнктурних  умов і змінюють свої погляди в залежності від того, як змінюється політичне керівництво при владі. Вони добре володіють як російською, так і державною мовою, але говорити українською мовою їм «западло». https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5069956853083738&id=100002084214841

Є у цій групі багато осіб, які закінчували школи із українською мовою навчання. Проте, коли, наприклад, їх співрозмовник починає говорити рассєйською, вони одразу ж переходять на його язик. Їх закарбований «флюгертизм» не дозволяє вбити у собі москаля.

Серед них багато таких собі «Корейків» (персонаж із відомого радянського кінофільму). Ці особи завжди прагнуть зайняти вищі посади на підприємствах, теплих місцях ближче до влади. Ці пристосуванці йдуть на вибори у депутати обласних рад, бо ж від цього рівня держава виділяє кошти на округи. Отримавши депутатський мандат (від якої партії для них не важливо), вони розподіляють бюджетні кошти на свій розсуд (ніби із власної кишені) людям з інвалідністю, малозабезпеченим громадянам, пенсіонерам, родичам. Виписують цій категорії людей місцеву пресу та надіються, що ці вмотивовані виборці (у своїй більшості з радянським мисленням) знову проголосують за них, оскільки ці виборці досить дисципліновані та вдячні за допомогу.

До третьої групи належать типові російські шовіністи, які живуть в Україні. Їхнє гасло незмінне: «Хахол накорміт русского».

Завершення буде.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору