Інформаційний супротив. 22

Наш колишній район мав чотири угоди про міжнародне співробітництво: із  гміною Ожиш (Rzeczpospolita Polska), ), Єльським районом (Рэспубліка Беларусь), містом Скуодас (Lietuvos Respublika).  А ще був договір з росіянами, який у 2014 р. був розірваний. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5069956853083738&id=100002084214841

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України,  наші друзі поляки та литовці не лише нам співчувають, але й активно допомагають. Думаю тут не варто конкретизувати, новин у засобах інформації предостатньо.

А що ж білоруси? Нещодавно переписувався і спілкувався по Skype із М. представником культури Єльського району, який часто приїжджав до нас і виступав на головній сцені РБК. Розповів йому про жахіття, які коїть в Україні терористична рф, надіслав фото руйнувань українських міст, надав інформацію щодо жертв мирного населення та скільки російських фашистів полягло на нашій землі та ін. Також повідомив, що його країна надає рашистам аеродроми, інші майданчики для бомбардування української території, і це не припустимо. Попросив його, щоб ні в якому разі білоруські війська не ув’язувались у російсько-Українську війну.

І знаєте, що він у мене запитав після мого проникливого спічу? – Как у вас дєла с короновірусом?

На цьому наша розмова й закінчилась… Я зрозумів, що наші північні сусіди у більшості своїй просто боягузи. У них немає сформованого громадянського суспільства. Вони продовжують марити у доброго сусіда росіянина.

Білоруси мають благати Бога, щоб Україна перемогла росню, і лише тоді вони виживуть як нація і у них з’явиться шанс на державність.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору