Інформаційний супротив. 23

Взяв собі за правило. Коли до мене звертатимуться не державною мовою, то я скажу: – Я Вас не розумію, – та запитаю: – Ви звідки в Україну приїхали? https://www.facebook.com/agolacenko

Якщо та особа і надалі щось неукраїнське гелготати, то я їй скажу німецькою мовою:  – Ich verstehe Sie nicht, – а далі запитаю ще таке: – Sprechen Sie Deutsch?

Думаю, на цьому наше спілкування завершиться.

Нагадую усім, хто живе в нашій державі. Стаття 10 Конституції України визначає: «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України».

А ст. 1 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» визначає «Статус української мови як єдиної державної мови в Україні».

Якщо цього ще хтось не второпав, то це їхні проблеми. Вдома, у колі своїх родичів, друзів ви можете безпроблемно гаваріть, шпрехать, спікінгішати…

Ми з України! Для нас, українців, мова має значення! Солов’їна українська мова – це не якийсь телячий язик.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору