Інформаційний супротив. 49

В українців на вустах імпозантний англієць Джонсон. Його нещодавній приїзд у нашу країну є знаком поваги та підтримка українського народу у боротьбі з російським агресором.

Українці пишуть схвальні відгуки про нього у соціальних мережах, на шталт: англійську мову треба вивчити заради того, що нею розмовляє Борис Джонсон. Художники творять картини, а поети складають  вірші на його честь.

***

В душі давно він справжній українець.
У його серці – полум’ям любов,
Турбується про нас не як чужинець,
А так, як генно українська кров.

Низький уклін Британії й Борису!
Війна звела нас. Це вже назавжди.
Підтвердила так чітко цінну рису:
Той брат і друг, хто не лишив в біді.

© Олеся Жданюк

Українці вдячні Джонсону за чітку позицію щодо сучасних політичних подій. Британець заявив, що світові лідери повинні докласти всіх зусиль, щоб гарантувати, що жахливе вторгення росії в Україну припиниться. «Путін повинен зазнати поразки, і його поразка у цьому акті агресії повинна бути видима. Нашими суддями будуть не майбутні історики, а народ України», – сказав Джонсон.

Що ми знаємо про Джонсона? Alexander Boris de Pfeffel Johnson народився 19 червня 1964 р. у Нью-Йорку. В дитинстві Борис страждав від глухоти і переніс дві операції. Навчався в Європейській школі Брюсселя, в Ітон-коледжі і в Оксфордському університеті. Його батько Стенлі Джонсон був депутатом Європейського парламенту та працював в Європейській комісії та Світового банку. Мати Шарлота Джонсон Вол закінчила Оксфорд та була художницею. Борис Джонсон двічі одружений.

Журналістську кар’єру розпочав з посади кореспондента-стажера в газеті «Таймс». Він є автором трьох книг: «Колонка Джонсона», «Позичте мені ваші вуха» і «В мене є для вас погляди».

Джонсон був мером Лондона 8 років, міністром закордонних справ Британії, одним з лідерів кампанії за Вихід Великої Британіх з ЄС. На парламентських виборах у 2015 р. обрався членом парламенту. Від липня 2019 р. обіймає посаду прем’єр-міністра Великої Британії та голови Консервативної партії.

Український народ вдячний за підтримку 77-му Прем’єр-Міністру Великої Британії Борису Джонсону та Її Величності Королеві Великої Британії та королівств Співдружності Єлизаветі Другій.

Слава Україні! Слава Великій Британії!

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору