Аукціон педагогічних ідей та технологій як метод професійного зростання: «Навчаючи інших – навчаюся сам!»

Педагоги Рижанського ліцею Житомирської області невпинно продовжують працювати та винаходжувати нестандартні форми обміну досвідом. Так 19 січня відбулося засідання педагогічної ради у вигляді аукціону педагогічних ідей та технологій «Навчаючи інших – навчаюся сам!». На це засідання були запрошені педагоги ліцею.


Програма заходу складалася із 4 лотів, які «продавали» вчителі фізики, інформатики та математики з метою поділитися своїми напрацюваннями щодо впровадження цікавих сучасних інноваційних методик викладання в освітній процес.
Перший лот представив Віталій Войтюк, який практично продемонстрував родзинки за темою: «Використання інших (крім класно-урочної) форм організації освітнього процесу: змішане, перевернуте навчання, проєктна робота, вебквести, клас без кордонів, програми». На продаж було запропоновано нові методики роботи з інформатики.


Юрій Субін запропонував «купити» другий лот: «Формування ключових та предметної компетентностей учнів засобами фізичних задач».


Третім лотом аукціону стала робота «Використання прийомів технології навичок критичного мислення на уроках математики» вчительки математики Ніли Красуцької.


Наступний лот представлений Людмилою Корзун, вчителькою математики, – «Використання інтерактивних методів при формуванні математичної компетентності».


Перед початком аукціону учасники заходу придбали таблички з номерами для участі в торгах. Узамін на табличку, відповідно до правил, педагог пропонував свою презентацію з обраної проблеми.
На цьому аукціоні педагоги ліцею творчо «продавали» та «купували» педагогічні ідеї, методичні розробки та інновації щодо впровадження цікавих сучасних інноваційних методик викладання.


Придбати представлені методичні розробки мали можливість ті педагоги, котрі професійно обґрунтовували доцільність упровадження в освітньому процесі педагогічні ідеї, методичні розробки та інновації.
Саме інтерактивна форма роботи забезпечила максимальну активність її учасників.
За найвищу ціну продано лот учителя інформатики Віталія Войтюка.
Учасники зробили висновок, що всі «придбані» товари неодмінно будуть впроваджувати в своїй педагогічній діяльності.
Наталія Баляс

Прокрутити вгору