Довгожителю із Сколобова Леоніду Котюку виповнилося 90 літ

Сонячний вересень завітав у Сколобів Хорошівської громади з файною датою – найстаршому чоловіку села виповнилося 90 років. Ювіляр-довгожитель приймав вітання від найрідніших і згадував свій життєвий шлях довжиною у майже століття.

Я народився 23 вересня 1933 року у Сколобові, – розповідає Леонід Андрійович. – Змалку батьки привчили до праці. Тож мій загальний трудовий стаж становить понад 50 років. Довелося працювати і трактористом, і комбайнером, був бригадиром у колгоспі, мав роботу і на млині. За добросовісне виконання своїх обов’язків отримував численні нагороди: подяки, грамоти, медалі та ордени.


Звичка працювати лишилися у довгожителя й нині. Ювіляр досі прокидається на світанку, готує сніданок і затіває роботу на увесь день. Попри поважний вік і деякі проблеми зі здоров’ям, продовжує кермувати трактором і обробляє земельні ділянки. А нещодавно ще й змайстрував із колишньої пральної машини картоплесаджалку.

Люблю землю і працювати на ній, – каже Леонід Андрійович. – Навіть не віриться, що дожив до 90 років. Мій дід Юхим теж був довгожителем і помер у 105 літ.
Приймаючи вітання від рідних, ювіляр зітхає, що до цієї дати не дожила його дружина Галина (відійшла у вічність нещодавно, 2 вересня).

Зі своєю Галиною були найстаршим подружжям у селі – разом прожили 67 років! Виховали чотирьох дітей: дочок Нелю, Наталію і Ларису та сина Валентина. Маємо шість внуків і вісім правнуків, – мовить ювіляр. – Може, я теж доживу до 100 років…
Леоніда Андрійовича з ювілеєм вітали не лише рідні. Побажання і подарунки він отримав від в. о. старости Сколобівського округу Миколи Лисюка та очільниці місцевої бібліотеки Аліни Іващенко. На згадку про ювілей зробили спільний знімок. Ювіляр радів таким гостям і у відповідь на вітання бажав усім миру, здоров’я та довголіття.
Денис Войтенко

Прокрутити вгору