Феміда в дії: «суддя» з окупованого криму отримала строк ув’язнення

Деснянський районний суд Києва виніс обвинувальний вирок щодо колишньої судді Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим. Після окупації Криму росією, вона перейшла на «службу» до незаконно створеного окупантами «судового органу». Суд призначив їй до 12 років позбавлення волі.
Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.
За інформацією Центру, мова йде про Старову Наталію Анатоліївну. Вона обіймала посаду судді в Джанкойському міськрайонному суді Криму з 13 травня 2009 року. Проте, навесні 2014 року зрадила присягу.
Указом президента російської федерації №786 від 19 грудня 2014 року вона була призначена на посаду заступника голови незаконно утвореного так званого «Джанкойского районного суда» республики Крым».
Колишня українська суддя Наталія Старова визнана винною за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України – умисне діяння, вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, що полягало в наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.
Суд призначив їй покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна.

Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору