Газета «Прапор» завжди в гущі подій і на першому рубежі інформаційної війни

Дорогі наші читачі, шановні друзі! У пеклі війни ми навчилися відчувати чужий біль, ми працюємо й допомагаємо один одному, кожен із нас робить свій внесок у спільну Перемогу.
Сучасна місцева преса, а в тому числі й наш «Прапор» та його електронні майданчики, ведуть відчайдушну інформаційну війну з ворогом, з ворожими наративами та шкідливими внутрішніми фейками, які створюються людьми з незнання чи необережності, а іноді й з відвертої безвідповідальності чи зради.


На сторінках нашого часопису ви часто можете читати матеріали з медіаграмотності, які сьогодні життєво необхідні для кожного з нас, бо ворог веде війну не лише за території, а й за мізки і свідомість людей. Посіяти паніку, страх, зневіру, сумніви, заплутати, спонукати сприймати дезінформацію і фейки за правду – таке завдання ставить ворог. А ми закликаємо кожного і кожну нічого не сприймати на віру, вмикати критичне мислення і все перевіряти. Довіряти можна лише офіційним джерелам інформації, найбільш авторитетним і відомим виданням та місцевій пресі, серед яких і наш «Прапор».


Проте сьогодні особливо болючою проблемою є загроза зникнення локальної преси і маленьких редакцій. А вони на місцевому рівні забезпечують право громадян на інформацію. Приходять у домівки жителів із новинами, порадами, корисною інформацією.
Проте упродовж останніх років ландшафт місцевої преси на теренах нашої області, як і в інших регіонах, на жаль, суттєво збіднів. Ми вже інформували про те, що в області не виходять уже багато колишніх районних газет. Обласні видання теж відчувають великі труднощі.
Окрім епідемії та цієї страшної війни, місцеву пресу вбиває «Укрпошта» перш за все неякісною, а подекуди ніякою доставкою і високими тарифами.


Газета «Прапор» уже впродовж 90 років працює для жителів наших громад. Часопис певною мірою координує й бере активну участь у волонтерському русі, заходах із підтримки ЗСУ, працює з переселенцями тощо.


На безоплатній основі в нашому часописі та на його цифрових платформах – на сайті й сторінках у соціальних мережах – висвітлюється діяльність волонтерів, робота установ і закладів у воєнний період, публікується соціальна реклама, важлива інформація від СБУ, поліції, ЗСУ, Національного банку, Пенсійного фонду, Міністерства соціальної політики, інших державних органів та установ – усе те, що необхідно донести до відома людей у цей надскладний для держави і громад час.
Зараз у групі «газета Прапор» у мережі «Фейсбук» понад 7 тисяч учасників, а на сайті нас читають понад 30 тисяч користувачів, ми створили майданчики й у інших соціальних мережах, ставимо короткі відео в Youtube. Це загалом потужний інформаційний ресурс, який теж служить нашим землякам.


Проте в нинішніх умовах редакція працює у збиток: доходи майже відсутні, а витрати на мінімальну оплату праці, папір, друк, доставку газети, транспортні, енергоносії і т.д. зростають. Працівники редакції у значній мірі трудяться на волонтерських засадах, створюючи газету і наповнюючи її цифрові платформи, періодично – взагалі безоплатно.


Газета й наші інтернет- майданчики потрібні людям. Але для того, щоб вони жили і працювали, у першу чергу необхідно, аби люди розуміли, що вони мають обов’язково передплатити газету в кожен дім. Окрім поштових послуг, дуже дорогими на сьогодні є друк і газетний папір. Тому всі кошти від передплати йдуть саме на це.


Малесенький колектив редакції робить усе можливе, аби зберегти газету.
Передплата на наш часопис ніколи не припиняється. Якщо хтось забув чи не встиг передплатити газету на наступне півріччя 2023 року, може це зробити до 24 червня за пільговим індексом 76260 – тоді на пів року газета з доставкою коштуватиме 176,60 грн, а пізніше можна буде оформити передплату з кожного наступного місця лише за індексом 61330 – це трошки дорожче.
А ми, працівники редакції, докладатимемо максимум зусиль і хисту, аби усі інформаційні платформи були цікавими, корисними, несли актуальну цінну інформацію в кожну оселю.
З повагою – редакторка Галина Мінялук

Прокрутити вгору