Хорошівські артисти влаштували концерт військовим

У минулу суботу й неділю, 25-26 лютого, артисти Хорошівського будинку культури – народний гурт «Чіп» (керівник Олег Шишук) та солісти Олександр і Віталій Райковські здійснили культурний десант до воїнів ЗСУ, наших захисників на Чернігівщину в прикордонний район. Поїздка відбулася за запрошенням бійців. Цей самий військовий підрозділ брав участь у визволенні територій Миколаївщини і ще влітку запрошував наших артистів. Проте оперативна обстановка в тому районі не дозволила тоді здійснити поїздку. А тепер вони передислокувалися на Чернігівщину і знову запросили наших артистів. Нині все вдалося.

Їхали, аби підтримати бойовий дух воїнів, подарувати заряд енергії, позитивні емоції, душевний відпочинок, передати вітання і гостинці від жителів Хорошівської громади.

Віталій Райковський розповідає: «Ми дали для воїнів концерт і побачили, що це для них дуже потрібно. У них світилися очі, вони не хотіли нас відпускати, приймали дуже щиро, сердечно дякували. Особливо вони цінують дитячі малюнки, вважають їх оберегами».

Перед поїздкою, звичайно, готувалися. Збирали для захисників гостинці. Працівниці будинку культури у п’ятницю цілий день ліпили і варили багато вареників, Юлія Райковська та Ольга Кучер окрім цього ще напекли ящик пирогів. Учениця 4 класу Еліна Райковська намалювала для бійців малюнки. До збору та підготовки продуктів долучилися ще й інші люди: переселенка з Херсонщини Юлія Солоха, Тетяна Слюсар, Людмила Жуковська, Світлана Хомчук, родина Мінялуків, приватні підприємці: Павло Ренкас, Костянтин Ніколаєнко, Микола Ренкас, Олександр Хмиз, Віктор Чайківський, Сергій Ренкас.

Поїздка відбулася за підтримки Хорошівської селищної ради, колективів будинку культури, Хорошівської музичної школи, а також Поромівського старостинського округу.

Поїздку здійснив Володимир Панченко на власному авто. Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору