Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну обстановку на 13 березня

Добрий день. Сьогодні ми маємо 13-те число. Це вісімнадцятий день війни. Події, які відбуваються на території України ви всі бачите і знаєте.

Я сьогодні побачив зранку, що наші жінки у Польщі стоять і не пускають російські фури, автомобілі за межі Республіки Польщі, не пускають в білорусію білоруські автобуси. І дуже правильно роблять. Їх треба пускати сьогодні через територію України. І тому, якщо хтось може долучитися за кордоном до подібних акцій, то я впевнений, що це буде дуже добра допомога нам. Кожна затримана машина окупантів – це допомога нашій армії і нашій країні, яка наближає нас до Перемоги.

У нас сьогодні була спокійна обстановка в області. Я подивився по всіх сусідніх громадах. У нас є свої канали зв’язку. Спілкувалися з головою обласної військової адміністрації. Сьогодні більш-менш спокійно, якщо це можна так назвати.

Ви знаєте, що були ракетні удари. До цього треба ставитись серйозно, бо ми воюємо з таким утворенням, що його важко й назвати якимось словом. Це маса, яка не має ні честі, ні гідності, і вони чинять гірше, ніж фашисти. Стільки розвалених і розграбованих будівель – їх не було навіть під час Другої світової. Не було такої потужної зброї. Сьогодні просто йде знищення житлового фонду та інфраструктури України. Це все відбудується. Головне, щоб були живі люди. Це наша земля, ми повинні тут стояти до останнього. Все рівно, Перемога буде за нами!

Звертаюсь до наших підприємців. Шановні, якщо ви можете сьогодні розпочинати роботу, то ви працюйте. Я дякую всім, хто працює. Ви даєте роботу собі, людям, платите податки і даєте можливість платити зарплату бюджетникам, частина з яких сьогодні теж виходить на роботу і сумлінно виконує свої функції. Тому, якщо ви можете працювати, то, будь ласка, працюйте.

Дякую усім службам, нашим військовим, оперативним службам, які незважаючи на холод, мороз цілодобово виконують свою роботу. Дякую нашому комунальному господарству, працівникам РЕМ за те, що у нас у всіх населених пунктах є світло, є вода в селищі. Вони всі теж виходять на роботу і сумлінно виконують її.

Сьогодні зранку у нас навіть почав працювати ринок. Було кілька павільйонів. Потрошку ніби життя налагоджується. Хоча це лише поодинокі випадки. Ринок, я вважаю, на період війни не буде працювати з тою потужністю, як раніше.

Сьогодні кожен може приїхати в Хорошів і закупити все необхідне. Якщо в якомусь селі немає тих чи інших продуктів – звертайтесь до старост. Ми маємо кілька підприємців, які готові для виїзної торгівлі і забезпечити усіх необхідними продуктами харчування.

Звертаюсь до каменярів. Якщо у вас є пили, які вийшли з ладу, просимо їх нам надати. Є практика виготовлення із них бронежилетів. І виходить непогана собівартість. Прошу, якщо є у вас непотрібні полотна, – ми зможемо закупити хоч якусь кількість бронежилетів для захисту наших хлопців.

Щодо церков. Я спілкуюся з багатьма представниками церков. Сьогодні ви всі молитесь за мир. Але я прошу молитись не просто за мир, а за Перемогу Української армії, за те, щоб наші хлопці були здорові. Наші загиблі захисники охороняють нас із небес. Прошу всіх: має бути молитва за мир в Україні, за Перемогу над цією навалою, яка суне на нас.

Ми переможемо обов’язково! Тримаймося! Все буде добре!

Все буде Україна! Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору