Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну обстановку станом на 6 березня

Добрий день. Сьогодні маємо неділю 6 березня. Всі ви слідкуєте за новинами по  телевізору щодо воєнної обстановки в Україні. Ви бачите, що наші війська продовжують знищувати ворога. Звісно, є сьогодні велика гуманітарна криза в Україні, тому що люди бояться, вони хочуть виїхати з населених пунктів, де йдуть бої. Це зі сходу нашої держави, частково з Києва. https://www.facebook.com/groups/1438165276253946

Далі по оперативній обстановці у нас. Вчора ввечері були повідомлення в інтернеті, що постраждали два населених пункти – Хорошів і один у Черняхівському районі. Хорошів – це була ракета «повітря-повітря», яка переслідувала наш літак, і вона впала в районі вулиці Некрасова на сільськогосподарські землі. Ніхто не постраждав. У Черняхівському районі на межі з Пулинським  був збитий літак. Від нього також відлетіла ракета, яка зірвалась біля населеного пункту і осколками пошкодила паркани і в одному будинку вибила скло. Склом поранився чоловік. Йому надана допомога. Хоча, якщо не знаєш обстановку, то ці новини звучать «піддалися бомбардуванню».

У наших людей виникла паніка. Довелось декого направити в напрямку російського корабля, щоб заспокоїти, бо інших слів люди не розуміли.

Що стосується обстановки взагалі в області, то вчора були поодинокі попадання в приватний сектор у Коростені. Наскільки мені відомо – постраждала шестирічна дівчинка. І в Овруцькому районі були розвалені кілька приватних будинків, але постраждалих немає.

Вчора ми укріплювали блокпости, робили «змійки» на дорогах, для того, щоб сповільнювався будь-який транспорт, в том числі й у випадку заходу -ворожі колони. Тому прошу всіх бути пильними й обачними. Сьогодні ми плануємо об’їзд усіх блокпостів, для того, щоб провести інструктажі з людьми, хто там стоїть.

Ми підготували звернення від жителів нашої громади до керівників держав НАТО про підтримку звернення Президента про закриття неба над нашою країною. Тому прошу всіх жителів до 12-ї години підійти в селищну раду і підписати це звернення. Таке ж звернення ми підготували і від депутатського корпусу та членів виконкому ради. Найбільша проблема для нас сьогодні – це ракетні обстріли. Тому нам необхідна підтримка.

На сьогодні до нас іде гуманітарна допомога з Ожиша. Плануємо, що завтра вона буде у нас.

Упевнений, що все, що у нас руйнується зараз під час війни, – воно обов’язково буде відбудоване ще в кращому вигляді. Тому найголовніше – це життя і здоров’я людей.

Сьогодні у нас неділя. Хто бажає – може піти в церкву, поставити свічку за мир, за здоров’я наших вояків, щоб вони жили довго, були здорові й успішно продовжували бити ворога.

Все буде Україна! Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору