Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну обстановку станом на 8 березня

Добрий день. Сьогодні маємо восьме березня. Ви всі бачите новини по телевізору. Бачите, скільки сьогодні знищено окупантів. Наша армія успішно продовжує відбивати усі ворожі атаки. Я думаю, що все буде добре. https://www.facebook.com/groups/1438165276253946

Наша рота охорони і всі служби працюють у звичному режимі. Працює медицина. Є прийом ургентних хворих. Працює швидка допомога.

Позавчора ми укріплювали блокпости. Проводили інструктаж.

Вчора їздили в Дубно. Нам прийшло з польського міста-побратима Ожиша півтори тонни допомоги. Це продукти і не тільки. Що стосується «і не тільки» – віддамо військовим. Щодо продуктів. Ми вже маємо певний запас, який зберігається в різних точках на випадок крайньої необхідності. А ще маємо продукти, щоб допомогти одиноким хворим і немічним людям.

У нас почали з’являтися біженці, які також будуть потребувати допомоги, в тому числі й продуктової.

Вчора ми приїхали до Дубно й назад. Там спілкувалися із жителями. Після нашої обстановки там, у мирному місті, ми почувалися зовсім інакше. Там інша реальність. Проте ми їм сказали, що треба бути на сторожі. Спілкувалися із жителями, з мером Дубно. Вони довантажили нашу машину водою. Ми теж створюємо запас води.

Дуже дякую нашому місту-побратиму Ожишу, його голові, безпосередньо людям, які організовували нам допомогу і перевозку допомоги через кордон. Вона нам дуже необхідна. І дуже приємно сьогодні, що у нас є справжні друзі і міста-побратими.

У нас дуже багато підприємців, людей, які допомагають на блокпостах, які їздять з гуманітарною допомогою, які приносять кошти, які проводять інструктажі – усім велика вдячність. Це люди з великої букви. Я сьогодні не називаю прізвища із зрозумілих причин, проте прийде час, і ми про них обов’язково розкажемо.

Коли ми їздили по блокпостах, хочу особливо відзначити Дворище, Рижани, Краївщину, Сколобів та інших. Там люди службу несуть досить професійно. Бачу, що інструктаж пішов на користь усім. Люди цілодобово стоять на сторожі. Це хлопці сильно мотивовані й вони зроблять усе для нашого захисту. Коли вони отримають відповідну зброю, тоді ми точно зможемо спати спокійно. Всім дякую. Всі молодці.

Ми створили роту територіальної оборони. У нас є командир роти і командири взводів. Є списки. Очікуємо зброю. Зброю дають у першу чергу нашим північним сусідам. Там передній край і більша небезпека. По мірі надходження забезпечать і нас. Ми провели нараду з військовими для того, щоб всі чітко зрозуміли, яку функцію виконує рота охорони, а яку – рота територіальної охорони.

Щодо освітлення осель у темну пору доби. Як що хтось не чув – треба затемнятись! Іде війна. Не наражайте на небезпеку себе і близьких. Літак бачить світло – є небезпека удару з повітря. Літак із зброєю назад не повертається. А скидає її найчастіше на освітлені точки.

Почався сезон збору березового соку. Попереджаю, що ходити в ліс зараз небезпечно! Не робіть цього!

Ми зібрали грошової допомоги 227 тисяч гривень. Частково ми їх перерахувати на те, що передамо військовим. Коли воно прийде – розкажемо про це детальніше.

Сьогодні 8 березня. Вітаю наших жінок. Усіх, хто виходить на роботу, хто надає допомогу військовим і теробороні, всі, хто оберігає і заспокоює своїх дітей і є підтримкою нашим чоловікам – бажаю всім здоров’я, бажаю, щоб ваші рідні всі повернулись додому живими й здоровими. І, як старі люди кажуть,: «Дай, Боже, за рік дочекатись»! Ця фраза нині набула нового значення.

Ви по телебаченню бачите, що колишній недопрезидент десь там «виплив». Нікого не слухайте. Все-таки Європа нам допомагає. У нас стоїть дуже мотивована армія. До нас сьогодні їдуть пенсіонери збройних сил з інших країн. Я думаю, що все буде добре. Ми, однозначно, переможемо! Все буде Україна! Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору