Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну ситуацію станом на 17 березня

Добрий день. Ми маємо сьогодні 17 березня. Ця доба для нашої громади пройшла спокійно. Сьогодні й в цілому по області ніч пройшла більш-менш спокійно, якщо можна так сказати.

Ми маємо успіхи нашої армії. Але прошу всіх не розслаблятися. Продовжуємо затемнюватися. Якщо хтось цього не розуміє, то я більше не буду спиняти військових чи поліцію – нехай вам «дотупно» пояснюють. Небезпека залишається високою, тому треба виконувати усі заходи, які можуть нас захистити. Прошу не нервувати ні себе, ні сусідів, ні людей зі зброєю.

Те саме стосується алкоголю. Усім, хто продає алкоголь, наркотичні засоби, пояснюю: ваші покупці, коли виходять на вулицю – їх затримують, і вони зразу розказують, де і що брали. Тому, якщо до вас серед ночі зайдуть і вам пояснять, що такого робити не можна, то будьте до цього готові.

Серед основних проблем – підпали сухої трави. У нас у громаді вже повигорало по гектару. Сьогодні наші пожежники, замість того, щоб виконувати свої основні задачі, мусять виїжджати на ці підпали. Вони тратять і людський ресурс, і час, і паливо і т. д. Це сьогодні неприпустимо! Тому я звертаюся до хлопців на блокпостах, якщо ви бачите таку ситуацію, то цих людей затримуйте і доставляйте в поліцію, телефонуйте мені – ми будемо вживати жорсткі міри. Всі будуть покарані.

Щодо газу і бензину. Ми цим питанням займаємося. Намагаємося вирішити. Нам обіцяють у найближчий час розпочати поставки.

Дякую всім, хто долучається до допомоги. Всім приватним підприємцям, які сьогодні практично побудували блокпости, які возять продукти харчування. Сьогодні ми займаємося наданням продуктів харчування для наших малозабезпечених та багатодітних сімей. Діти страждати не повинні.

Ми вчора отримали невелику партію дитячого харчування, яке буде розподілене нашою соціальною службою, є трошки підгузків дитячих, трошки засобів гігієни. Ми будемо їх розподіляти. У нас сьогодні є біженці, які потребують допомоги, і ми її теж надаємо.

Я дякую і нашим людям, звичайним жителям, які допомагають укріплювати блокпости, насипають мішки з піском, іншу тяжку фізичну роботу виконують. Дякую всім. Ваша підтримка дуже потрібна.

По бронежилетах ми питання поступово закриваємо. Хлопців своїх ми захищаємо.

Ще раз наголошую: ми не розслабляємося. Повітряна тривога дається для того, щоб ви могли убезпечить себе під час бомбардування чи ракетного обстрілу. Тому прошу вас берегти себе і своє здоров’я, зараз війна і є серйозна небезпека для життя і здоров’я. Тому прошу всіх поводитись згідно з правилами безпеки. Треба потерпіть. І це зрозуміло. Ситуація у нас контрольована. Вона  тяжка, але контрольована. Ніхто у нас голодувати не буде. По селах, та і в селищі в магазинах ніколи не було такого асортименту продуктів, як у Києві чи Житомирі. А зараз і поготів. Тому прошу поставитись із розумінням до ситуації. Продукти є, їх у переважній більшості достатньо. Сьогодні не той час, щоб перебирати, але з голоду в нас ніхто не помре.

Що стосується запасу медикаментів, то ми працюємо над цією проблемою також. Литовські колеги надають нам гуманітарну допомогу. Люди з Хорошева, які живуть в Італії, також зібрали певну допомогу. Тому ми ці питання закриваємо. Сьогодні у нас є гарні медичні кадри, які виконують свої функції, ходять на роботу, надають ургентну допомогу. Фельдшери у ФАпах є. Тому ситуація тут теж контрольована. Не хвилюйтеся. Не потрібно закуповувати медикаментів багато про запас – може, комусь вони на сьогодні є дійсно життєво необхідними. У цьому теж не треба паніки.

Тримаймося! Все буде Україна! Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору