Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну ситуацію в громаді станом на 22 квітня

Сьогодні 22 квітня. Своє звернення розпочинаю з поганої новини. На східному фронті загинув наш земляк із Будо-Рижан, боєць-герой Войтюк Дмитро Романович 1999 року народження. Служив він у 26-й бригаді. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким. Звісно, ніякі слова не зменшать біль утрати, але ваш син – Герой. Він і надалі на небесах буде охороняти наш спокій.

https://www.facebook.com/100073797100699/videos/735110107480181

Що стосується новин з фронту. Ви щодня слідкуєте за новинами. На фронті йдуть дуже запеклі бої. Якийсь аналіз подіям робити дуже важко, бо у «бункерного» – поломка в голові. Тому прошу не розслаблятися. Небезпека нікуди не поділася. Якщо ваші родичі десь на західній частині України, чи за кордоном, то бажано не спішити повертатися. Насамперед, якщо всі різко повернуться, то це буде певним чином і гуманітарна криза, адже продуктів харчування зараз менше, ніж до початку війни.

Ми маємо на сьогодні в Хорошівській громаді 1364 переселенці, з них 475 дітей. Тому, якщо є така можливість, то всі, хто виїхав із нашої громади, хай ще побудуть у тих місцях, де вони зараз перебувають.

На цьому тижні нам надходила допомога. Ми отримали речі з гуманітарного фонду «Єдність громад». Отримав таку допомогу Радомишль. Разом із цим вантажем на Радомишль, наші друзі-земляки прислали й нам на Хорошівську громаду два контейнери допомоги продуктами харчування. Отримали ми також допомогу з Ожиша Республіки Польщі. Вони привозили в західні області України, в Бучу і нам. Я щиро дякую громаді Ожиша, дякую меру Збігнєву Лутковському, дякую пані Моніці, яка безпосередньо цим займалася. Ця допомога нам дуже потрібна й доречна. Також ми отримали допомогу з держбюджету від районної військово-цивільної адміністрації. Це теж продукти, які будуть передані переселенцям, і частина піде на харчування роти охорони.

А ми передали 1 тонну картоплі на Харків. Волонтери повезли. І завезли в 30-ту бригаду в Новоград-Волинський від нашої громади гуманітарну допомогу, яка того ж дня поїхала на Схід. Нам підприємиця Надія Кобилінська надала 200 пасок, які ми також їм відправили.

Тому я дякую всім, хто долучився до допомоги. Багато хто дома шиє бронежилети, купують тепловізори, відправляють на Схід продуктові набори новою поштою. Всім велика вдячність.

Вчора ми роздали продуктові набори нашим біженцям-переселенцям і клали пасочку. Таким чином намагаємося зробити людям свято.

Іще раз нагадую, що у нас є львівська картопля, яку ми отримали від держави, і є картопля, яку нам надав Іван Прокопчук із Сколобова-2. Пропонуємо всю цю картоплю роздати людям на таких умовах: ви пишете заяву, отримуєте картоплю, садите її. А восени, навіть у ті ж мішки, повертаєте стільки, скільки брали весною. Восени ця картопля піде для Збройних сил чи на школи, чи на інші потреби. Продукти будуть потрібні.

Наші вулиці постійно патрулюються спільними патрулями, де є військові й поліцейські, і військові теж патрулюють окремо. Прошу всіх не порушувати комендантську годину, прошу затемнятися, не світити ввечері й вночі. У нас ніхто не відміняв військовий стан. Ви ж знаєте, що на минулому тижні бомбили Чуднів. Тому закликаю всіх не наражати на небезпеку себе й сусідів.

На минулому й на цьому тижні ми проводили прибирання. По старостинських кругах також проводиться ця робота. Я дякую всім, хто до неї долучився.

Щодо моста в Топорищах. Дорожні будівельні бригади обіцяють зробити там об’їзд, і, сподіваюся, розвантажиться рух у Хорошеві.

Вчора було прийняте розпорядження голови Житомирської районної військово-цивільної адміністрації №52 про те, що відучора в магазинах дозволяється торгівля горілчаними виробами.

У нас ідуть пасхальні свята, комендантську годину ніхто не відміняв. Вона розпочинається о 22:00, закінчується о 5:00. Тому прошу всіх, хто має піти в церкву, це врахувати. Ніяких послаблень нікому не буде. У всі дні будуть ходити патрулі. І те, що дозволено продавати горілку – не значить, що у нас п’яні мають ходити по вулицях.

Тому, будь ласка, не потрапляйте в неприємні ситуації, аби потім не довелося із них виходити.

Вітаю усіх, хто буде відзначати світле свято Пасхи в цю неділю. Бажаю всім, у першу чергу, миру, здоров’я. Всім, хто служить, бажаємо повернутися живими-здоровими додому. Ми їх тут чекаємо, робимо й будемо робити все можливе, аби якнайшвидше була Перемога.

Все буде Україна!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору