Інформаційний супротив. 131

Молодці литовські брати!

Тут почали розбирати залізничні колії, що ведуть до ₚосіійського Калінінграда. Вільнюс не дослухався ані до рекомендацій Єврокомісії, ані до вимог канцлера Німеччини Олава Шольца розблокувати транзит підсанкційних товарів з ₚФ до ₚосійського анклаву Калінінграда. Литва вирішила зробити ще гірше і зайнялась демонтажем залізничних шляхів, які сполучають ₚосію і білорусь з Калінінградом.

“Утримання цих залізних колій є досить затратним для Литви, і вона ними не користується. Адже всі ці лінії електрифіковані, це потребує величезних витрат. Самі ж шляхи абсолютно не потрібні Литві, а обслуговували виключно інтереси Калінінграда. Раніше держава отримувала від їх експлуатації економічну вигоду, але через припинення транзиту необхідність функціонування цих гілок залізниці відпала. Мешканці населених пунктів можуть скористатися автомобільним транспортом”, – прокоментував початок робіт голова Мінтрансу Литви Міндаугас Манджейка.

Як робочу силу при демонтажі колій використовуватимуться громадяни України.

“Нам потрібно максимально здешевити процес, а біженці з України потребують роботи. Також вони дуже мотивовані у цьому питанні”, – додав міністр.

З цього приводу у соціальних мережах поширились коментарі.

Olexander Mykhelson
про вмотивованих українців – так і сказав? ))) ото троляка

Rostyslav Demchuk
Olexander Mykhelson Цитата: “Нам потрібно максимально здешевити процес, а біженці з України потребують роботи. Також вони дуже мотивовані у цьому питанні”, – додав міністр.

Olexander Mykhelson
Rostyslav Demchuk так я ж і кажу. москалям рельси розібрати – це ми й безплатно з радістю )))

P. S. russians are not welcome here! \ ₚосіян тут не вітають!

А де їх вітають???

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору