Інформаційний супротив. 311+42

Російська акторка, уродженка Дніпропетровська (тепер – Дніпро) 84-річна Лія Ахеджакова прокоментувала своє звільнення з московського театру “Современник”, де вона пропрацювала майже 50 років.

Про це повідомляє “Оперативна Україна інфо”.

Так, акторку вигнали звідти за антивоєнні висловлювання та підтримку України. Вона впевнена, що на звільненні її цькування в росії не завершаться. Водночас Лія Ахеджакова не збирається покидати росію:

“Так, мене прибрали з “Современника”. Мені шкода грошей, вони беруть штраф у когось 50 тисяч, у когось 100 тис. рублів, а потім оголосять іноагентом. Вже лежить про це теж донос у прокуратурі. Це моя “родина-уродина”. Нам вона подобається, хоч і не красуня. Мені вже 84 роки, щоб звідси втікати. Нехай вони їдуть. Я нікуди не поїду, я тут мушу все це пережити. Надто довго живу тут”.

Акторка з самого початку не підтримала путінську війну в Україні. У результаті зіткнулася з негативним ставленням багатьох колег, із проблемами із законом, розповіла вона в інтерв’ю YouTube-каналу “Бюро”.

Зірка зізналася, що на неї чекає суд. Артистку звинувачують у фінансуванні української армії, що є серйозним злочином у росії. За законом за такі дії 84-річну народну артистку можуть засудити до в’язниці на тривалий термін. Лія Ахеджакова вказала, що її перевірять, чи передавала вона кошти для ЗСУ у доларах.

Тетяна КАРПЕНКО

Підготував О.Голяченко

Прокрутити вгору