Інформаційний супротив. 311+43

Питання стоїть саме так взаємовиключно: або перемога, або корупція.

З’єднати це воєдино не вийде.

Питання української перемоги вже не є суто мілітарним. Українська перемога виборюється не лише на полі бою. Ключі до перемоги лежать також в офшорах, і допоки вони там, зовнішній окупант має союзника в особі внутрішнього корумпанта.

Тривалість і успішність війни тепер напряму залежить уже не стільки від союзників, скільки від клептократичних практик наших діячів.

Саме тому в гру вступає американський аудиторський спецназ. Відтепер він пильнуватиме за вливаннями в Україну. Донори, вбиті наповал масштабами мародерства, створили приголомшливо могутній інститут моніторингу: кримінальні й аудиторські слідчі з 17 організацій, які входять до Розвідувального Співтовариства США.

Під мікроскоп лягають 113 млрд доларів, виділені Україні. Це не лише військова й фінансова допомога, але й гуманітарна. В тексті рішення прямо зазначена мета: «визначити сфери найвищого ризику шахрайства, марнотратства або зловживань».

А це вже – питання української перемоги. Якби наші діячі в дихотомії «або перемога, або збагачення» зробили правильний вибір – то перед колективним Заходом не поставало би зараз питання виряджати інспекторів із навиками бультер’єрів.

©️ Остап Дроздов, журналіст

Підготував О.Голяченко

Прокрутити вгору