Інформаційний супротив. 693-й день

Рік тому, 15 січня у віці 84 роки помер друг України, грузинський співак, актор Вахтанг Кікабідзе. Він підтримував Україну з 2014 року та засуджував російську агресію.

“Мені було б соромно дивитися в очі своїм онукам. Я не розумію, якщо тебе хтось б’є і ти йдеш для нього співати”.

Вахтангу Кікабідзе пропонували виступити на тимчасово окупованій території в так званій ДНР, але співак відмовився, його обіцяли там розстріляти. Про це він розповідав у 2018 році в інтерв’ю.

“Я сказав “ні”. Якусь гидоту їм сказав. А вони відповіли, що хочуть, аби я приїхав, а далі, мовляв, ми знаємо, що з вами зробимо. Пів Києва мої знайомі, усі з Донецька”, – розповідав Вахтанг Кікабідзе.

“Раніше люди їхали до Маріуполя просто відпочити, а тепер це лінія війни”.

У 2014 році Вахтанг Кікабідзе говорив про те, що все, що відбувалося в Україні, йшло за грузинським сценарієм.

“Повірте мені! росія не хоче, щоб Україна продовжувала чинити опір. Але якби я був молодим, я б теж зараз був в АТО і чинив опір, захищаючи честь країни. Другого варіанту немає! Адже якщо ця війна триватиме довго, встати на ноги Україні буде дуже складно”

У 2015-му співак дав 2-годинний сольний концерт у Києві та присвятив виступ пам’яті Небесної сотні. У 2018 році він виступав у 10 містах України, зокрема й у Маріуполі.

У 2019 році співак дав концерти у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку на честь 5-річчя визволення від російських загарбників.

У серпні 2022 року Кікабідзе дав концерт у Батумі в Грузії, а на виручені кошти придбав сухпайки та мікроавтобус і передав 26-й артилерійській бригаді імені генерала-хорунжого Романа Дашкевича.

Пам’ятаємо і від серця дякуємо Вахтангу Кікабідзе за його підтримку.

Спочивай з миром, легендо!

Oleg Vyshniakov / Олег Вишняков
Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору