Комісія інспектувала вулицю Шкільну у Хорошеві

Продовжується реалізація адвокаційного проєкту «Безпечна вулиця Шкільна». На його виконання 15 травня комісія у складі представників місцевої влади: депутатів Хорошівської селищної ради, а також житлово-комунального підприємства, місцевого відділення поліції, експертів із правил дорожнього руху, керівництва місцевих ліцеїв та журналістів – проінспектувала вулицю Шкільну і визначилася із заходами, які необхідно провести задля поліпшення безпеки руху на цій транспортній артерії селища.


Визначили, де необхідно замінити або поставити нові дорожні знаки, де треба зробити дорожню розмітку та позначити місця пішохідних переходів. А також вирішили поставити на обговорення в селищній раді питання можливого обмеження швидкості руху транспорту та визначення Шкільної як головної вулиці стосовно вулиці Хлібної.


Працівники комунального господарства побачили фронт робіт, який їм необхідно буде виконати.
Але комісія переконалася ще й у тому, що дуже багато залежить від власників домогосподарств на вулиці Шкільній. Учасники інспектування відзначили, що чимало дерев, які за парканами, дуже розрослися і заважають водіям і пішоходам бачити дорогу. Немало дерев і чагарників ростуть прямо на тротуарі. Їх необхідно зрізати. На обочинах дороги на місці тротуарів багато господарів залишили купи піску, каменю, а дехто за власним парканом вимостив клумбу, яка явно заважає рухові.


Звертаємося до жителів вулиці Шкільної. Шановні громадяни, погляньте, будь ласка, на свою прибудинкову територію та прилеглу частину вулиці з точки зору учасників руху. Зріжте дерева і вирубайте чагарники за парканами. Приберіть будівельні матеріали. Подивіться на власні паркани (особливо ті мешканці, які живуть на розі вулиць), чи не заважає ваш новий паркан огляду перехрестя, чи може водій безпечно пересікати дорогу. Просимо покосити траву біля ваших обійсть на тротуарах.


Детальні рекомендації комісії будуть розроблені і подані до Хорошівської селищної ради.
Окрім того, що була проінспектована вулиця, в межах згаданого проєкту працівники поліції та вчителі проводять із дітьми уроки з безпеки дорожнього руху, акцентуючи увагу на особливостях вулиці Шкільної. А також оголошено конкурс дитячих малюнків про безпеку на цій вулиці.
Артем Поліщук


Публікація підготовлена в рамках адвокаційного проєкту «Безпечна вулиця Шкільна», який впроваджується завдяки підтримці Мережі DOCU/CLUB, що фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.
Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.

Прокрутити вгору